LG breidt X-serie uit: dit zijn de LG X Skin en LG X5

LG heeft vandaag geheel onverwachts de X-lijn van twee nieuwe toestellen voorzien. Het gaat om de LG X5 en LG X Skin; beide toestellen in het middensegment.

LG X-lijn

De LG X-lijn werd op het afgelopen Mobile World Congress gepresenteerd met twee toestellen: de LG X Screen en de LG X Cam. De eerste bracht het tweede always-on-notificatiescherm van de V10 naar het middensegment, de tweede ging aan de haal met de dubbele camera van de G5. Later introduceerde LG nog vier familieleden: de X Style, X Power, X Mach en X Max. Wederom midrangetelefoons met hier en daar een speciale functie. Hoewel de X-lijn dus vrij uitgebreid is, heeft voorlopig pas een van de toestellen een Nederlandse release gezien: de LG X Screen. In dat licht lijkt een Nederlandse release van de twee nieuwe X-toestellen van vandaag niet zo waarschijnlijk.

LG X5

LG X5De LG X5 is het eerste lid van de X-lijn met een wat ‘normalere’ naam die bestaat uit een cijfer en een nummer. Het gaat om een budgetphablet, die voorzien is van een 5,5-inch HD-scherm. Onder de motorkap tikt een vierkernige MediaTek-processor met een kloksnelheid van 1,3GHz en ligt 2GB aan werkgeheugen en 16GB opslagruimte. Dat laatste is uit te breiden met een micro sd-kaartje. De camera van de LG X5 heeft een 13-megapixelresolutie en de frontcamera schiet 5-megapixelplaatjes. De smartphone draait op Android 6.0 Marshmallow en heeft een 2800mAh-batterij.

De LG X5 zal voorlopig alleen in Korea uitkomen en is daar deze week nog verkrijgbaar. De smartphone moet 200.000 Zuid-Koreaanse won opleveren; dat is omgerekend zo’n €155.

LG X Skin

LG X SkinDe LG X Skin heeft veel weg van de LG X5, maar is wat kleiner. De smartphone heeft een 5-inch HD-scherm en is slechts 6,9 millimeter dun. Met zijn gewicht van 122 gram is hij bovendien lekker licht. Intern is de X Skin bijna hetzelfde als de X5, maar levert hij een halve gigabyte werkgeheugen in. Daarmee komt het werkgeheugen uit op 1,5GB; nog steeds gekoppeld aan een 1,3GHz-quadcoreprocessor van MediaTek. De dunnere en kleinere body heeft zijn invloed gehad op de batterij: die is nu nog maar 2100mAh groot. De camera van de LG X Skin heeft een resolutie van 8 megapixel tegenover de 13-megapixel van de X5.

De LG X Skin is in Korea al vanaf afgelopen maand verkrijgbaar en heeft een prijs die iets hoger ligt dan die van de X5, namelijk 231.000 won. Dat is ongeveer €180.

De LG X5, X Power en X Skin op een rijtje
De LG X5, X Power en X Skin op een rijtje

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

productielijn iPhone 8

Video laat voor het eerst ooit iPhone 8 productielijn zien lees verder

Prestaties gemeten: Samsung Galaxy Note 8 gaat dik over iPhone 7 heen lees verder

Samsung Galaxy Note 8 teaser

Samsung geeft in teaser subtiele sneer naar Apple lees verder

Moto Z2 familie

Moto Z2 Force heeft ook last van jelly scrolling lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Galaxy Note 8 met Exynos chipset krijgt hogere benchmark score dan Snapdragon versie lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters