LG breidt X-serie uit: dit zijn de LG X Skin en LG X5

LG heeft vandaag geheel onverwachts de X-lijn van twee nieuwe toestellen voorzien. Het gaat om de LG X5 en LG X Skin; beide toestellen in het middensegment.

LG X-lijn

De LG X-lijn werd op het afgelopen Mobile World Congress gepresenteerd met twee toestellen: de LG X Screen en de LG X Cam. De eerste bracht het tweede always-on-notificatiescherm van de V10 naar het middensegment, de tweede ging aan de haal met de dubbele camera van de G5. Later introduceerde LG nog vier familieleden: de X Style, X Power, X Mach en X Max. Wederom midrangetelefoons met hier en daar een speciale functie. Hoewel de X-lijn dus vrij uitgebreid is, heeft voorlopig pas een van de toestellen een Nederlandse release gezien: de LG X Screen. In dat licht lijkt een Nederlandse release van de twee nieuwe X-toestellen van vandaag niet zo waarschijnlijk.

LG X5

LG X5De LG X5 is het eerste lid van de X-lijn met een wat ‘normalere’ naam die bestaat uit een cijfer en een nummer. Het gaat om een budgetphablet, die voorzien is van een 5,5-inch HD-scherm. Onder de motorkap tikt een vierkernige MediaTek-processor met een kloksnelheid van 1,3GHz en ligt 2GB aan werkgeheugen en 16GB opslagruimte. Dat laatste is uit te breiden met een micro sd-kaartje. De camera van de LG X5 heeft een 13-megapixelresolutie en de frontcamera schiet 5-megapixelplaatjes. De smartphone draait op Android 6.0 Marshmallow en heeft een 2800mAh-batterij.

De LG X5 zal voorlopig alleen in Korea uitkomen en is daar deze week nog verkrijgbaar. De smartphone moet 200.000 Zuid-Koreaanse won opleveren; dat is omgerekend zo’n €155.

LG X Skin

LG X SkinDe LG X Skin heeft veel weg van de LG X5, maar is wat kleiner. De smartphone heeft een 5-inch HD-scherm en is slechts 6,9 millimeter dun. Met zijn gewicht van 122 gram is hij bovendien lekker licht. Intern is de X Skin bijna hetzelfde als de X5, maar levert hij een halve gigabyte werkgeheugen in. Daarmee komt het werkgeheugen uit op 1,5GB; nog steeds gekoppeld aan een 1,3GHz-quadcoreprocessor van MediaTek. De dunnere en kleinere body heeft zijn invloed gehad op de batterij: die is nu nog maar 2100mAh groot. De camera van de LG X Skin heeft een resolutie van 8 megapixel tegenover de 13-megapixel van de X5.

De LG X Skin is in Korea al vanaf afgelopen maand verkrijgbaar en heeft een prijs die iets hoger ligt dan die van de X5, namelijk 231.000 won. Dat is ongeveer €180.

De LG X5, X Power en X Skin op een rijtje
De LG X5, X Power en X Skin op een rijtje

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters