LG breidt X-serie uit: dit zijn de LG X Skin en LG X5

LG heeft vandaag geheel onverwachts de X-lijn van twee nieuwe toestellen voorzien. Het gaat om de LG X5 en LG X Skin; beide toestellen in het middensegment.

LG X-lijn

De LG X-lijn werd op het afgelopen Mobile World Congress gepresenteerd met twee toestellen: de LG X Screen en de LG X Cam. De eerste bracht het tweede always-on-notificatiescherm van de V10 naar het middensegment, de tweede ging aan de haal met de dubbele camera van de G5. Later introduceerde LG nog vier familieleden: de X Style, X Power, X Mach en X Max. Wederom midrangetelefoons met hier en daar een speciale functie. Hoewel de X-lijn dus vrij uitgebreid is, heeft voorlopig pas een van de toestellen een Nederlandse release gezien: de LG X Screen. In dat licht lijkt een Nederlandse release van de twee nieuwe X-toestellen van vandaag niet zo waarschijnlijk.

LG X5

LG X5De LG X5 is het eerste lid van de X-lijn met een wat ‘normalere’ naam die bestaat uit een cijfer en een nummer. Het gaat om een budgetphablet, die voorzien is van een 5,5-inch HD-scherm. Onder de motorkap tikt een vierkernige MediaTek-processor met een kloksnelheid van 1,3GHz en ligt 2GB aan werkgeheugen en 16GB opslagruimte. Dat laatste is uit te breiden met een micro sd-kaartje. De camera van de LG X5 heeft een 13-megapixelresolutie en de frontcamera schiet 5-megapixelplaatjes. De smartphone draait op Android 6.0 Marshmallow en heeft een 2800mAh-batterij.

De LG X5 zal voorlopig alleen in Korea uitkomen en is daar deze week nog verkrijgbaar. De smartphone moet 200.000 Zuid-Koreaanse won opleveren; dat is omgerekend zo’n €155.

LG X Skin

LG X SkinDe LG X Skin heeft veel weg van de LG X5, maar is wat kleiner. De smartphone heeft een 5-inch HD-scherm en is slechts 6,9 millimeter dun. Met zijn gewicht van 122 gram is hij bovendien lekker licht. Intern is de X Skin bijna hetzelfde als de X5, maar levert hij een halve gigabyte werkgeheugen in. Daarmee komt het werkgeheugen uit op 1,5GB; nog steeds gekoppeld aan een 1,3GHz-quadcoreprocessor van MediaTek. De dunnere en kleinere body heeft zijn invloed gehad op de batterij: die is nu nog maar 2100mAh groot. De camera van de LG X Skin heeft een resolutie van 8 megapixel tegenover de 13-megapixel van de X5.

De LG X Skin is in Korea al vanaf afgelopen maand verkrijgbaar en heeft een prijs die iets hoger ligt dan die van de X5, namelijk 231.000 won. Dat is ongeveer €180.

De LG X5, X Power en X Skin op een rijtje
De LG X5, X Power en X Skin op een rijtje

Bron: GSM Arena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters