LG zet prima resultaat neer in Q1

LG heeft, in tegenstelling tot andere telefoonmerken en ondanks de recessie, in het afgelopen kwartaal een prima resultaat neergezet. Het bedrijf wil het dit kwartaal zelfs nog beter gaan doen.

LG Logo

De economische crisis lijkt de telecommarkt flink te pakken te hebben, maar sommige bedrijven hebben daar geen last van. Hoewel Nokia en Sony Ericsson nieuwe dieptepunten in hun winst of zelfs verlies rapporteerden, lijkt LG het prima te doen. Er was een grote inkrimping van de telefoonverkopen verwacht waarbij LG ook deze verwachtingen had, maar de cijfers geven een heel wat rooskleuriger beeld voor LG. Voor de Koreaanse producent zijn de verkopen zelfs met 26% gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2008.

LG Mobile zette zo’n 3,02 miljard dollar om het afgelopen kwartaal, waarvan 2,78 miljard gehaald werd uit het verkopen van telefoons. Hierbij behaalden de Koreanen een winst van $187 miljoen, wat iets hoger ligt dan het totaal van 181 miljoen dollar. De winst kwam vooral door de mid-range toestellen, waarbij in het bijzonder de LG Cookie en de LG KS360 erg populair waren. De doelgroep van deze toestellen bewijst wel dat de jeugdige consumenten erg veel te bieden hebben in tijden van recessie. LG is echter nog niet tevreden met dit resultaat en wil in het kwartaal waar we nu in zitten 10% meer winst behalen. Hiervoor heeft het bedrijf vooral hoge verwachtingen van de LG Arena, LG Viewty II of Viewty Smart en de modieuze, transparante LG GD900.

Bron: LG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters