LG ziet goede toekomst in oled-schermen

Er worden steeds meer telefoons met oled-schermen uitgerust en LG heeft nu verklaard dat het bedrijf een rooskleurige toekomst voor deze techniek ziet. Er zijn nog wat gebreken, maar die zouden de ontwikkeling niet tegen mogen houden.

Werking OLED schermen

Er worden wereldwijd steeds meer apparaten met oled-schermen uitgerust en ook bij telefoonproducenten is deze technologie in opkomst. Vooral Samsung en Nokia zijn al bezig met het integreren van deze nieuwe technologie in hun telefoons. LG lijkt nog een beetje achter te blijven, maar naar eigen zeggen ziet het bedrijf toch een rooskleurige toekomst voor de oled-schermen. R. Manikandan, Business Group head bij LG, heeft verteld dat oled-technologie veel gebruikt zal gaan worden. Hij vertelde hierbij dat oled-schermen verschillende voordelen hebben, namelijk scherpere weergave van foto’s, beter contrast en veel lager energieverbruik. Ook zijn de schermen veel dunner, maar dat is iets wat de heer Manikandan blijkbaar niet interessant genoeg vond om te vermelden.

Naast de hierboven genoemde voordelen zitten er ook een keerzijde aan oled-schermen, het grootste nadeel is dat de schermen veel minder lang meegaan dan de bekende tft-schermen. Er zal dan ook nog wat ontwikkeling nodig zijn voordat oled-schermen als een volwaardige vervanging van de huidige tft-schermen kunnen dienen. Nog niet zo lang geleden meldden wij bijvoorbeeld al dat de zwakste plek van de schermen verbeterd was door een onderzoekersteam.

Bron: Oled-Info

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters