LG ziet goede toekomst in oled-schermen

Er worden steeds meer telefoons met oled-schermen uitgerust en LG heeft nu verklaard dat het bedrijf een rooskleurige toekomst voor deze techniek ziet. Er zijn nog wat gebreken, maar die zouden de ontwikkeling niet tegen mogen houden.

Werking OLED schermen

Er worden wereldwijd steeds meer apparaten met oled-schermen uitgerust en ook bij telefoonproducenten is deze technologie in opkomst. Vooral Samsung en Nokia zijn al bezig met het integreren van deze nieuwe technologie in hun telefoons. LG lijkt nog een beetje achter te blijven, maar naar eigen zeggen ziet het bedrijf toch een rooskleurige toekomst voor de oled-schermen. R. Manikandan, Business Group head bij LG, heeft verteld dat oled-technologie veel gebruikt zal gaan worden. Hij vertelde hierbij dat oled-schermen verschillende voordelen hebben, namelijk scherpere weergave van foto’s, beter contrast en veel lager energieverbruik. Ook zijn de schermen veel dunner, maar dat is iets wat de heer Manikandan blijkbaar niet interessant genoeg vond om te vermelden.

Naast de hierboven genoemde voordelen zitten er ook een keerzijde aan oled-schermen, het grootste nadeel is dat de schermen veel minder lang meegaan dan de bekende tft-schermen. Er zal dan ook nog wat ontwikkeling nodig zijn voordat oled-schermen als een volwaardige vervanging van de huidige tft-schermen kunnen dienen. Nog niet zo lang geleden meldden wij bijvoorbeeld al dat de zwakste plek van de schermen verbeterd was door een onderzoekersteam.

Bron: Oled-Info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters