LG ziet goede toekomst in oled-schermen

Er worden steeds meer telefoons met oled-schermen uitgerust en LG heeft nu verklaard dat het bedrijf een rooskleurige toekomst voor deze techniek ziet. Er zijn nog wat gebreken, maar die zouden de ontwikkeling niet tegen mogen houden.

Werking OLED schermen

Er worden wereldwijd steeds meer apparaten met oled-schermen uitgerust en ook bij telefoonproducenten is deze technologie in opkomst. Vooral Samsung en Nokia zijn al bezig met het integreren van deze nieuwe technologie in hun telefoons. LG lijkt nog een beetje achter te blijven, maar naar eigen zeggen ziet het bedrijf toch een rooskleurige toekomst voor de oled-schermen. R. Manikandan, Business Group head bij LG, heeft verteld dat oled-technologie veel gebruikt zal gaan worden. Hij vertelde hierbij dat oled-schermen verschillende voordelen hebben, namelijk scherpere weergave van foto’s, beter contrast en veel lager energieverbruik. Ook zijn de schermen veel dunner, maar dat is iets wat de heer Manikandan blijkbaar niet interessant genoeg vond om te vermelden.

Naast de hierboven genoemde voordelen zitten er ook een keerzijde aan oled-schermen, het grootste nadeel is dat de schermen veel minder lang meegaan dan de bekende tft-schermen. Er zal dan ook nog wat ontwikkeling nodig zijn voordat oled-schermen als een volwaardige vervanging van de huidige tft-schermen kunnen dienen. Nog niet zo lang geleden meldden wij bijvoorbeeld al dat de zwakste plek van de schermen verbeterd was door een onderzoekersteam.

Bron: Oled-Info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters