LG ziet goede toekomst in oled-schermen

Er worden steeds meer telefoons met oled-schermen uitgerust en LG heeft nu verklaard dat het bedrijf een rooskleurige toekomst voor deze techniek ziet. Er zijn nog wat gebreken, maar die zouden de ontwikkeling niet tegen mogen houden.

Werking OLED schermen

Er worden wereldwijd steeds meer apparaten met oled-schermen uitgerust en ook bij telefoonproducenten is deze technologie in opkomst. Vooral Samsung en Nokia zijn al bezig met het integreren van deze nieuwe technologie in hun telefoons. LG lijkt nog een beetje achter te blijven, maar naar eigen zeggen ziet het bedrijf toch een rooskleurige toekomst voor de oled-schermen. R. Manikandan, Business Group head bij LG, heeft verteld dat oled-technologie veel gebruikt zal gaan worden. Hij vertelde hierbij dat oled-schermen verschillende voordelen hebben, namelijk scherpere weergave van foto’s, beter contrast en veel lager energieverbruik. Ook zijn de schermen veel dunner, maar dat is iets wat de heer Manikandan blijkbaar niet interessant genoeg vond om te vermelden.

Naast de hierboven genoemde voordelen zitten er ook een keerzijde aan oled-schermen, het grootste nadeel is dat de schermen veel minder lang meegaan dan de bekende tft-schermen. Er zal dan ook nog wat ontwikkeling nodig zijn voordat oled-schermen als een volwaardige vervanging van de huidige tft-schermen kunnen dienen. Nog niet zo lang geleden meldden wij bijvoorbeeld al dat de zwakste plek van de schermen verbeterd was door een onderzoekersteam.

Bron: Oled-Info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters