LG ziet omzet dalen in 2009

De financiële resultaten over 2009 van LG zijn bekend en komen met een berg gemixte gevoelens. Het bedrijf heeft meer telefoons verkocht dan ooit, maar zag de winst dalen tot slechts een fractie van de winst vorig jaar.

LG Logo

Eind januari is altijd de tijd van de financiële jaar- en kwartaalresultaten en LG is dan ook naar buiten gekomen met zijn resultaten. Deze zijn niet echt slecht, maar vooral de financiële kant had wel wat beter gemogen. LG wist namelijk een indrukwekkende 33,9 miljoen telefoons te verkopen in het vierde kwartaal en zelfs 117,9 miljoen over heel 2009, wat bijna 20% meer is dan vorig jaar. De winst ging echter onderuit van 131 miljoen op jaarbasis tot 40,9 miljoen euro, een flinke afname dus. Ook de omzet kwam 7,4% lager uit dan over 2008 met een totaalbedrag van ongeveer tweeënhalf miljard euro. Dit terwijl LG na het tweede kwartaal nog dacht de winst hoog te kunnen houden door meer high-end telefoons uit te brengen.

De reden van de verminderde winst was dat LG de prijzen van de telefoons noodgedwongen moest verlagen ten koste van de winstmarge. Sony Ericsson zag de gemiddelde toestelprijs het afgelopen kwartaal juist stijgen, hoewel dat bedrijf nog steeds verlies neerzette. LG hoopt trouwens dit jaar zo’n 140 miljoen telefoons te verkopen en daarmee de omzet en winst weer wat op te trekken ten opzichte van 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters