LG ziet omzet stijgen door stevige afzet mobiele divisie

Fabrikant LG heeft bekend gemaakt dat over het laatste kwartaal van 2013 de omzet gestegen is naar 14.03 miljard dollar. In totaal verkocht de fabrikant 13.2 miljoen smartphones in het kwartaal.

Met namen de forse groei in de afzet van de mobiele divisie deed de omzet van LG veel goed. De omzet steeg in het laatste kwartaal van 2013 naar 14.03 miljard dollar, bij een winst van 223 miljoen dollar. Voor heel 2013 rapporteert LG een omzet van 53.10 miljard dollar bij een totale winst van 203.65 miljoen dollar. Met namen de mobiele divisie wist positief bij te dragen aan de winst en omzet van LG; in totaal steeg de omzet bij de mobiele divisie in een jaar tijd met 29 procent.

LG laat weten dat het in het laatste kwartaal 13.2 miljoen telefoons wereldwijd wist te slijten. Dat is een stijging van 54 procent vergeleken met het zelfde kwartaal een jaar eerder. Met namen de LG G2 en de Nexus 5 van Google hebben positief bijgedragen aan de groei van de divisie. Wel gaf LG meer geld uit aan marketing van de mobieltjes waardoor de winst van de divisie wat lager is uitgekomen dan gedacht. Volgens LG doen met namen de LTE-smartphones het bijzonder goed.

LG is positief gestemd over 2014; de fabrikant zal op het Mobile World Congress een nieuwe salvo aan smartphones gaan presenteren, waaronder de LG G Pro 2, zo laat de fabrikant weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Android O naadloze updates

Nooit meer opslagproblemen door Android O naadloze updates lees verder

Android O Developer Preview 2

Wordt Android O al volgende week uitgerold naar deze smartphones? lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters