LG ziet winst verdampen

Electronicareus LG zag het afgelopen kwartaal haar winst verdampen met niet minder dan 99 procent. Vooral de telecomdivisie van LG zorgde voor grote verliezen maar de producent is wel optimistisch over de vooruitzichten van deze divisie.

LG Logo

LG heeft het afgelopen derde kwartaal van 2010 zijn winst zien verdampen. De producent voor elektronica en mobieltjes had vooral moeite om zijn telefoons in de wereld te slijten, waardoor de mobiele divisie een flink verlies noteerde voor het concern. De producent wist 28.4 miljoen telefoons te verkopen, wat gelijk staat met een teruggang van 32 procent.

LG zag als gevolg van de zwakke prestaties van zijn mobiele tak de winst met 99.2 procent afnemen voor het gehele concern naar 6.4 miljoen dollar. Desalniettemin is LG optimistisch over de vooruitzichten van haar mobiele tak. Zo meent de producent dat telefoons met het nieuwe OS Windows Phone 7 goed zal gaan verkopen en de producent bevestigt nogmaals dat ze flink hebben ingezet op dit OS. Ook Android-telefoons moeten beter gaan verkopen volgens LG en de producent verwacht dan ook dat de afzet zal gaan aantrekken.

Onlangs heeft LG zijn CEO vervangen door een andere topman. De reden achter het ontslag was het tegenvallende resultaat van de mobiele divisie.

Bron: cellular-news

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters