LG's S-Class interface verder onder de loep genomen

Er is al veel geschreven over de LG KM900 Arena maar één van de belangrijkste punten van het toestel, de nieuwe S-Class-interface, was nog geheel onbekend. Er is echter al het een en ander aan details naar buiten gekomen de afgelopen dagen en vandaag is zelfs een filmpje opgedoken. Hierdoor kunnen we je dan ook een redelijk compleet beeld van de nieuwe interface geven.

LG KM900 S-Class interface

De LG KM900 Arena is pas een week geleden uitgelekt, maar er is nu al erg veel over geschreven. Eerst was er de foto in een foldertje van The Phone House, toen kwamen we het toestel tegen op de site van T-Mobile Duitsland en even later was er de officiële aankondiging. Een van de belangrijkste punten van dit toestel is de user interface en daar was tot op heden nog erg weinig over bekend. Er waren al verschillende kleine hints naar buiten gekomen en vandaag is er ook eindelijk een filmpje verschenen, waardoor we jullie toch een vrij compleet beeld van de inteface kunnen geven. Het filmpje waar de interface in te zien is, kan je bekijken bij DN Webb-tv en hoewel het filmpje Zweeds is, zijn de beelden erg interessant.

LG KM900 Arena S-Class interface

De interface zelf is voor een groot deel aan te passen en werkt met een kubus die bestaat uit verschillende home-schermen. Er is een telefoonboekpaneel, een multimediapaneel, een menupaneel en een widgetpaneel, die dus te vinden zijn op een 3D-kubus die door te schuiven rondgedraaid kan worden. Verder zit er in de interface een onscreen-toetsenbord dat erg goed zou moeten zijn, compleet voorzien van zaken als haptic-feedback. Het hele menu van de interface is voorzien van auto-rotate en is onderverdeeld in de vier categorieën die we ook bij oudere LG-touchscreentoestellen zagen, zij het allemaal op één scherm. Er kan ook met icoontjes gesleept worden, zoals we dat kennen van de Apple iPhone. Het heeft een team van honderd man een jaar gekost om deze interface te ontwikkelen.

Wat de hardware van het toestel betreft heeft LG er ook alles aan gedaan om de interface niet zo langzaam en slecht te laten draaien als dat met de oude interface het geval was. Er zit een speciale multimediachip in het toestel die het geheel snel zou moeten laten draaien, wat aardig geslaagd is aan het filmpje te zien. Verder is de LG Arena voorzien van multi-touch, zodat zoomen makkelijk wordt met twee vingers. Volgende week zullen we het toestel voor jullie previewen, een review staat net na de release in maart in de planning.

Screenshots video LG KM900 Arena 

Bron: SlashGear

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters