Liefde tussen Oneplus One en Cyanogen lijkt voorbij

De OnePlus One wordt met CyanogenMod als besturingssysteem geleverd. De makers van dit op Android gebaseerde OS leveren het echter niet mee met de OnePlus One in India. Daar heeft Cyanogen een deal met Micromax. De OnePlus One wwordt daar met stock Android geleverd.

OnePlus One design

Of dit betekent dat de deal tussen Cyanogen en OnePlus One ook in de rest van de wereld zo blijft als hij is, blijft onduidelijk. Het lijkt er sterk op dat de liefde tussen de twee bedrijven voorbij is. Cyanogen heeft de exclusieve rechten op zijn besturingssysteem gegund aan Micromax, een van de grootste concurrenten van OnePlus in India.

De beslissing komt als een verrassing voor Indiase geïntereseerden in de OnePlus One. De voorbereidingen voor de lancering van de telefoon in India waren al een hele tijd in volle gang.

De beslissing van Cyanogen betekent niet dat gebruikers van de OnePlus One met CyanogenMod geen updates meer krijgen. De komende update naar Android 5.0 Lollipop wordt bijvoorbeeld nog gewoon gemaakt. Het toestel blijft ondersteund worden in het komende jaar en OnePlus meldde zelfs dat de volgende update een paar verrassingen bevat dit de gebruikers blij gaan maken.

Duidelijk is in ieder geval dat OnePlus nu moet werken aan eigen software, en niet meer kan leunen op de verrichtingen van Cyanogen. Daarbij heeft OnePlus wel beloofd dat bloatware en andere ongewenste toevoegingen niet tot het toestel zullen doordringen. De ROM bevat features die door de gebruikers zijn gevraagd.

Bron: xda-developers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Arnold Jansma -

  Oneplus levert in china de rom coloros.
  Dat is de rom van oppo. De moedermij van oneplus. Onplus zou met de +2 een eigen rom voor china leveren. Maar wie weet ook internationaal. Snappen jullie het allemaal nog

  1. Quasimodo -

   Ja ik snap het nog wel. Ze zullen een gedegen marktonderzoek gedaan hebben en achten het voordeel van CyanogenMod niet erg groot in Aziatische landen.
   Vergeet niet dat het ook voor CyanogenMod interessant was om dit te doen. Aanbiedingen van grote bedrijven om Cyanogen over te nemen kwamen in die periode. Commercieel gezien is Coloros en/of stock Android dus waarschijnlijk interessanter voor 1+1 in de eigen regio. Met ColorOs alleen zou ik waarschijnlijk de 1+1 links hebben laten liggen als Europeaan.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters