Liefde tussen Oneplus One en Cyanogen lijkt voorbij

De OnePlus One wordt met CyanogenMod als besturingssysteem geleverd. De makers van dit op Android gebaseerde OS leveren het echter niet mee met de OnePlus One in India. Daar heeft Cyanogen een deal met Micromax. De OnePlus One wwordt daar met stock Android geleverd.

OnePlus One design

Of dit betekent dat de deal tussen Cyanogen en OnePlus One ook in de rest van de wereld zo blijft als hij is, blijft onduidelijk. Het lijkt er sterk op dat de liefde tussen de twee bedrijven voorbij is. Cyanogen heeft de exclusieve rechten op zijn besturingssysteem gegund aan Micromax, een van de grootste concurrenten van OnePlus in India.

De beslissing komt als een verrassing voor Indiase geĂŻntereseerden in de OnePlus One. De voorbereidingen voor de lancering van de telefoon in India waren al een hele tijd in volle gang.

De beslissing van Cyanogen betekent niet dat gebruikers van de OnePlus One met CyanogenMod geen updates meer krijgen. De komende update naar Android 5.0 Lollipop wordt bijvoorbeeld nog gewoon gemaakt. Het toestel blijft ondersteund worden in het komende jaar en OnePlus meldde zelfs dat de volgende update een paar verrassingen bevat dit de gebruikers blij gaan maken.

Duidelijk is in ieder geval dat OnePlus nu moet werken aan eigen software, en niet meer kan leunen op de verrichtingen van Cyanogen. Daarbij heeft OnePlus wel beloofd dat bloatware en andere ongewenste toevoegingen niet tot het toestel zullen doordringen. De ROM bevat features die door de gebruikers zijn gevraagd.

Bron: xda-developers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Arnold Jansma -

  Oneplus levert in china de rom coloros.
  Dat is de rom van oppo. De moedermij van oneplus. Onplus zou met de +2 een eigen rom voor china leveren. Maar wie weet ook internationaal. Snappen jullie het allemaal nog

  1. Quasimodo -

   Ja ik snap het nog wel. Ze zullen een gedegen marktonderzoek gedaan hebben en achten het voordeel van CyanogenMod niet erg groot in Aziatische landen.
   Vergeet niet dat het ook voor CyanogenMod interessant was om dit te doen. Aanbiedingen van grote bedrijven om Cyanogen over te nemen kwamen in die periode. Commercieel gezien is Coloros en/of stock Android dus waarschijnlijk interessanter voor 1+1 in de eigen regio. Met ColorOs alleen zou ik waarschijnlijk de 1+1 links hebben laten liggen als Europeaan.

iPhone X Jony Ive

Jony Ive terug aan het roer van Apple’s ontwerpstudio lees verder

Microsofr Surface Phone

Opvouwbare Microsoft Surface Phone duikt op: Galaxy S9-killer? lees verder

Video en specificaties Samsung Galaxy A8+ (2018) gelekt lees verder

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S9

Je kunt de Samsung Galaxy S9 opladen met je… kleding? lees verder

Apple iPhone Xc iPhone X

Maak kennis met Apple iPhone Xc concept: goedkopere iPhone met bonte kleuren lees verder

LG signature Edition

LG Signature Edition onthuld: exclusieve smartphone met een twist lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters