Liefde tussen Oneplus One en Cyanogen lijkt voorbij

De OnePlus One wordt met CyanogenMod als besturingssysteem geleverd. De makers van dit op Android gebaseerde OS leveren het echter niet mee met de OnePlus One in India. Daar heeft Cyanogen een deal met Micromax. De OnePlus One wwordt daar met stock Android geleverd.

OnePlus One design

Of dit betekent dat de deal tussen Cyanogen en OnePlus One ook in de rest van de wereld zo blijft als hij is, blijft onduidelijk. Het lijkt er sterk op dat de liefde tussen de twee bedrijven voorbij is. Cyanogen heeft de exclusieve rechten op zijn besturingssysteem gegund aan Micromax, een van de grootste concurrenten van OnePlus in India.

De beslissing komt als een verrassing voor Indiase geïntereseerden in de OnePlus One. De voorbereidingen voor de lancering van de telefoon in India waren al een hele tijd in volle gang.

De beslissing van Cyanogen betekent niet dat gebruikers van de OnePlus One met CyanogenMod geen updates meer krijgen. De komende update naar Android 5.0 Lollipop wordt bijvoorbeeld nog gewoon gemaakt. Het toestel blijft ondersteund worden in het komende jaar en OnePlus meldde zelfs dat de volgende update een paar verrassingen bevat dit de gebruikers blij gaan maken.

Duidelijk is in ieder geval dat OnePlus nu moet werken aan eigen software, en niet meer kan leunen op de verrichtingen van Cyanogen. Daarbij heeft OnePlus wel beloofd dat bloatware en andere ongewenste toevoegingen niet tot het toestel zullen doordringen. De ROM bevat features die door de gebruikers zijn gevraagd.

Bron: xda-developers

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters