Features en design? Alsjeblieft, liever een batterij die langer meegaat

Met de steeds geavanceerder wordende features en applicaties op onze smartphones, krijgen de batterijen het steeds zwaarder te verduren. En dat terwijl je juist steeds minder vaak willen opladen. Smartphonemakers lijken echter veel meer nadruk te leggen op het design en de nieuwe features van een toestel, dan op het verbeteren van de batterijen. Terwijl we op een gegeven moment wel genoeg leuke features hebben en het gewoon tijd is voor een batterij, die je in ieder geval een hele dag non stop kunt gebruiken.

Langere levensduur batterij via omweg

Hoewel veel smartphonemakers niet bezig zijn met het ontwikkelen van een nieuw soort batterij, zijn ze wel bezig om via omwegen de levensduur ervan te vergroten. Dit doen ze bijvoorbeeld via de processor. Zo is de Snapdragon 835 efficiënter dan wat oudere chipsets, waardoor de batterij ook langer meegaat. In iOS 10 gebruikt Apple AI om de energie te beheren en in Android Oreo worden achtergrondactiviteiten gelimiteerd. Dit alles zorgt voor een langer werkende batterij, maar omdat de batterij zelf niet wordt aangepakt kun je hiermee telkens maar een klein stapje vooruit gaan.

batterij opladen

Samsung bezig met ideeën voor de toekomst

Om echt drastische vooruitgang te zien zou gewerkt moeten worden aan geheel nieuwe soorten batterijen. Samsung heeft ons dit jaar wel een hele veilige batterij laten zien met de Note 8, maar durfde duidelijk niet te wild te doen na de Note 7. Justin Denison van Samsung geeft aan dat het bedrijf een adviesforum met betrekking to batterijen heeft samengesteld. Deze groep bestaat uit de slimste mensen uit de industrie en zou moeten stimuleren tot het vinden van nieuwe mogelijkheden. Apple zou ons misschien nog kunnen verrassen met een totaal vernieuwend concept voor een batterij bij het onthullen van de iPhone X.

Vernieuwende methodes

Overigens zijn er natuurlijk wel mensen die bezig zijn met vernieuwende batterijen. Deze worden alleen nog niet massaal geïmplementeerd in onze smartphones. Zo zijn sommige onderzoekers bezig met het onderzoeken van het materiaal MXene. Hiermee zou volgens de onderzoekers je toestel binnen tienden van een milliseconde opgeladen zijn. Vamsi Talla van de universiteit van Washington is zelfs aan het experimenteren met een toestel zonder batterij.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters