Features en design? Alsjeblieft, liever een batterij die langer meegaat

Met de steeds geavanceerder wordende features en applicaties op onze smartphones, krijgen de batterijen het steeds zwaarder te verduren. En dat terwijl je juist steeds minder vaak willen opladen. Smartphonemakers lijken echter veel meer nadruk te leggen op het design en de nieuwe features van een toestel, dan op het verbeteren van de batterijen. Terwijl we op een gegeven moment wel genoeg leuke features hebben en het gewoon tijd is voor een batterij, die je in ieder geval een hele dag non stop kunt gebruiken.

Langere levensduur batterij via omweg

Hoewel veel smartphonemakers niet bezig zijn met het ontwikkelen van een nieuw soort batterij, zijn ze wel bezig om via omwegen de levensduur ervan te vergroten. Dit doen ze bijvoorbeeld via de processor. Zo is de Snapdragon 835 efficiënter dan wat oudere chipsets, waardoor de batterij ook langer meegaat. In iOS 10 gebruikt Apple AI om de energie te beheren en in Android Oreo worden achtergrondactiviteiten gelimiteerd. Dit alles zorgt voor een langer werkende batterij, maar omdat de batterij zelf niet wordt aangepakt kun je hiermee telkens maar een klein stapje vooruit gaan.

batterij opladen

Samsung bezig met ideeën voor de toekomst

Om echt drastische vooruitgang te zien zou gewerkt moeten worden aan geheel nieuwe soorten batterijen. Samsung heeft ons dit jaar wel een hele veilige batterij laten zien met de Note 8, maar durfde duidelijk niet te wild te doen na de Note 7. Justin Denison van Samsung geeft aan dat het bedrijf een adviesforum met betrekking to batterijen heeft samengesteld. Deze groep bestaat uit de slimste mensen uit de industrie en zou moeten stimuleren tot het vinden van nieuwe mogelijkheden. Apple zou ons misschien nog kunnen verrassen met een totaal vernieuwend concept voor een batterij bij het onthullen van de iPhone X.

Vernieuwende methodes

Overigens zijn er natuurlijk wel mensen die bezig zijn met vernieuwende batterijen. Deze worden alleen nog niet massaal geïmplementeerd in onze smartphones. Zo zijn sommige onderzoekers bezig met het onderzoeken van het materiaal MXene. Hiermee zou volgens de onderzoekers je toestel binnen tienden van een milliseconde opgeladen zijn. Vamsi Talla van de universiteit van Washington is zelfs aan het experimenteren met een toestel zonder batterij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Herman -

    De batterij van de Note 8 gaat langer mee dan die van de S8 en veel langer dan die van de iphone 7. Zie hier een mooie test tussen deze drie.

    https://www.youtube.com/watch?v=0BcpLU-3j3w

    Daarbij heet Samsung inmiddels de techniek in huis om batterijen voor de auto industrie te maken waarmee je 310 mijl kunt rijden en in 20 minute het hele battery pack kunt opladen.

    https://techcrunch.com/2017/01/09/next-gen-samsung-ev-battery-gets-300-miles-of-range-from-a-20-minute-charge/

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters