Features en design? Alsjeblieft, liever een batterij die langer meegaat

Met de steeds geavanceerder wordende features en applicaties op onze smartphones, krijgen de batterijen het steeds zwaarder te verduren. En dat terwijl je juist steeds minder vaak willen opladen. Smartphonemakers lijken echter veel meer nadruk te leggen op het design en de nieuwe features van een toestel, dan op het verbeteren van de batterijen. Terwijl we op een gegeven moment wel genoeg leuke features hebben en het gewoon tijd is voor een batterij, die je in ieder geval een hele dag non stop kunt gebruiken.

Langere levensduur batterij via omweg

Hoewel veel smartphonemakers niet bezig zijn met het ontwikkelen van een nieuw soort batterij, zijn ze wel bezig om via omwegen de levensduur ervan te vergroten. Dit doen ze bijvoorbeeld via de processor. Zo is de Snapdragon 835 efficiënter dan wat oudere chipsets, waardoor de batterij ook langer meegaat. In iOS 10 gebruikt Apple AI om de energie te beheren en in Android Oreo worden achtergrondactiviteiten gelimiteerd. Dit alles zorgt voor een langer werkende batterij, maar omdat de batterij zelf niet wordt aangepakt kun je hiermee telkens maar een klein stapje vooruit gaan.

batterij opladen

Samsung bezig met ideeën voor de toekomst

Om echt drastische vooruitgang te zien zou gewerkt moeten worden aan geheel nieuwe soorten batterijen. Samsung heeft ons dit jaar wel een hele veilige batterij laten zien met de Note 8, maar durfde duidelijk niet te wild te doen na de Note 7. Justin Denison van Samsung geeft aan dat het bedrijf een adviesforum met betrekking to batterijen heeft samengesteld. Deze groep bestaat uit de slimste mensen uit de industrie en zou moeten stimuleren tot het vinden van nieuwe mogelijkheden. Apple zou ons misschien nog kunnen verrassen met een totaal vernieuwend concept voor een batterij bij het onthullen van de iPhone X.

Vernieuwende methodes

Overigens zijn er natuurlijk wel mensen die bezig zijn met vernieuwende batterijen. Deze worden alleen nog niet massaal geïmplementeerd in onze smartphones. Zo zijn sommige onderzoekers bezig met het onderzoeken van het materiaal MXene. Hiermee zou volgens de onderzoekers je toestel binnen tienden van een milliseconde opgeladen zijn. Vamsi Talla van de universiteit van Washington is zelfs aan het experimenteren met een toestel zonder batterij.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters