Meer toestellen draaien op Lollipop dan op Android Nougat

Om de zoveel tijd verschijnen nieuwe berichten met de aankondiging dat Android Nougat weer uitgerold zal worden naar ander toestel. Hoewel dit als blijde berichten worden beschouwd, draait nog maar een heel klein percentage van de toestellen op het besturingssysteem. Zes maanden na de officiële lancering draaien nog maar 4,9% van de toestellen op Nougat.

Google Statistieken Android Nougat etcLollipop het vaakst gebruikt met als tweede favoriet  Android KitKat

De cijfers zijn afkomstig van Google zelf en laten zien dat de meeste toestellen nog steeds draien op Android 5 Lollipop. De gegevens zijn verzameld gedurende een periode van 7 dagen, welke eindigde op 3 april. Hieruit bleek dat Lollipop duidelijk op nummer één staat met 31,2 %. Nougat komt echter zelfs  niet in de top drie voor. De tweede op de lijst is Android KitKat met 20%. Zelfs Android Jelly Bean, welke vijf jaar geleden werd gelanceerd wordt meer gebruikt dan Nougat. Volgens de cijfers is 10,1% van het marktaandeel gereserveerd voor Jelly Bean. Hoewel maar een klein percentage van de gebruikers Nougat als besturingssysteem heeft draaien, is het niet het minst gebruikte besturingssysteem. Gingerbread en Ice Cream Sandwich hebben een nog lager marktaandeel met 0,9% elk.

Stijging Android Nougat gebruikers minder snel dan verwacht

Naarmate Android Nougat voor meer toestellen beschikbaar wordt, stijgt het percentage Nougat gebruikers natuurlijk wel. Deze stijging gebeurt echter minder snel dan verwacht. Sinds vorige maand is het aantal toestellen met Nougat 2,1% gestegen. De reden dat Android Nougat zo weinig wordt komt door verschillende factoren. Het zou kunnen zijn dat er veel gebruikers zijn welke oudere toestellen hebben, waarvoor de update niet beschikbaar is. Ook zou is het zo dat Nougat nog niet voor alle toestellen beschikbaar is. Vaak vinden mensen het echter ook onnodig om het besturingssysteem een update gegeven. Ze zijn gewend geraakt aan het oude systeem en houden niet van veranderingen. Ook is er altijd een kans op bugs wanneer een update pas uitkomt. Het is de vraag of veel meer mensen Nougat nog zullen gaan gebruiken, aangezien Google al een preview versie van het nieuwe Android O systeem heeft uitgebracht.

Bron: Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Ron -

  Tja, als zelfs Samsung’s vlaggeschip S7/Edge in bepaalde landen op 6.01 blijven staan en sinds december zelfs geen securitypatches geeft. Van de grootste had ik beter verwacht.

 2. Christiaan -

  En vaak kun je je devices ook al niet eens meer updaten als ze al een (paar) jaar oud zijn. Of iemand een idee hoe dat wel kan? Via software update in het menu niet althans.

  1. Dominick Viëtor -

   Voor populaire toestellen wordt wel alternatieve software ontwikkeld door hobbyisten, maar dan moet je wel wat moeite doen om dat te installeren. Daarvoor kun je het beste even op xda-developers kijken.

 3. Peter Vlonders -

  Als je 2 tellen naar de data gekeken zou hebben, zou je hebben gezien dat niet Kitkat maar Marshmallow op nummer 2 staat. Wat een belabberde manier van verslaan als dit soort fouten gemaakt wordt.

  1. Hotemetoot -

   Zozie je maar hoe je gewoon bedonderd wordt als je niet uitkijkt 🙂

   Maargoed, het is in elk geval niet goed dat er zo veel verschillende versies van Android zijn. En er nog mensen intrappen ook.

  2. Sleepy Goat -

   Ahum! Peter, als je nog even de tijd neemt om naar de data te kijken dan staat Marshmellow met 31,2% op nummer 1 gevolgt op nummer 2 staat Lollipop met 23% en op nummer 3 Kitkat met 20%. Dank u.

   1. Pablo the pickvis -

    Sleepy Goat leer tellen bij mijn weten is 23% + 9% gelijk aan 32% dus meer als marshmallow

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters