Meer toestellen draaien op Lollipop dan op Android Nougat

Om de zoveel tijd verschijnen nieuwe berichten met de aankondiging dat Android Nougat weer uitgerold zal worden naar ander toestel. Hoewel dit als blijde berichten worden beschouwd, draait nog maar een heel klein percentage van de toestellen op het besturingssysteem. Zes maanden na de officiële lancering draaien nog maar 4,9% van de toestellen op Nougat.

Google Statistieken Android Nougat etcLollipop het vaakst gebruikt met als tweede favoriet  Android KitKat

De cijfers zijn afkomstig van Google zelf en laten zien dat de meeste toestellen nog steeds draien op Android 5 Lollipop. De gegevens zijn verzameld gedurende een periode van 7 dagen, welke eindigde op 3 april. Hieruit bleek dat Lollipop duidelijk op nummer één staat met 31,2 %. Nougat komt echter zelfs  niet in de top drie voor. De tweede op de lijst is Android KitKat met 20%. Zelfs Android Jelly Bean, welke vijf jaar geleden werd gelanceerd wordt meer gebruikt dan Nougat. Volgens de cijfers is 10,1% van het marktaandeel gereserveerd voor Jelly Bean. Hoewel maar een klein percentage van de gebruikers Nougat als besturingssysteem heeft draaien, is het niet het minst gebruikte besturingssysteem. Gingerbread en Ice Cream Sandwich hebben een nog lager marktaandeel met 0,9% elk.

Stijging Android Nougat gebruikers minder snel dan verwacht

Naarmate Android Nougat voor meer toestellen beschikbaar wordt, stijgt het percentage Nougat gebruikers natuurlijk wel. Deze stijging gebeurt echter minder snel dan verwacht. Sinds vorige maand is het aantal toestellen met Nougat 2,1% gestegen. De reden dat Android Nougat zo weinig wordt komt door verschillende factoren. Het zou kunnen zijn dat er veel gebruikers zijn welke oudere toestellen hebben, waarvoor de update niet beschikbaar is. Ook zou is het zo dat Nougat nog niet voor alle toestellen beschikbaar is. Vaak vinden mensen het echter ook onnodig om het besturingssysteem een update gegeven. Ze zijn gewend geraakt aan het oude systeem en houden niet van veranderingen. Ook is er altijd een kans op bugs wanneer een update pas uitkomt. Het is de vraag of veel meer mensen Nougat nog zullen gaan gebruiken, aangezien Google al een preview versie van het nieuwe Android O systeem heeft uitgebracht.

Bron: Google

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters