Samsung: ‘10% Nederland liever week zonder partner dan week zonder smartphone’

Eén op de tien Nederlanders is liever een week zonder zijn partner dan een week zonder smartphone. Daarnaast willen de meeste mensen niet dat vrienden in hun telefoon ‘rondsnuffelen’. Dit blijkt uit een onderzoek dat MediaTest in opdracht van Samsung uitvoerde.

TelecomawardsAan dit onderzoek deden 1053 mensen mee. 10% van de Nederlanders staat dus liever zijn vriend of vriendin voor een week af dan zijn smartphone. De inhoud van de telefoon is voor veel mensen ook belangrijk. 16% van de mensen laten liever een bekende een half uur ongestoord rondkijken in hun huis dan dat ze een half uur hun smartphone mogen doorzoeken. Van de vrouwen vindt vier op de tien de inhoud van hun smartphone meer privé dan de inhoud van een handtas. Eén op de zeven mensen geeft liever zijn banksaldo prijs dan de inhoud op zijn telefoon.

Belangrijkste bezit

Het is dus duidelijk: voor veel Nederlanders is hun smartphone het belangrijkste bezit. Bijna driekwart van de onderzoeksdeelnemers, 70%, gaat nooit op pad zonder zijn smartphone. Iets minder dan een derde, 28%, neemt zijn telefoon mee naar de wc. En als we wakker worden, kijkt een kwart van de Nederlanders binnen vijf minuten op zijn smartphone.

Samsung lanceert Android & You

Android Nougat logo kleinDaarom is het opvallend dat veel Nederlanders ondertussen de mogelijkheden van de smartphone volgens Samsung niet voluit benutten. 60% gebruikt een kwart of minder van de apps op zijn telefoon en 59% heeft in totaal apps op zijn telefoon staan. Samsung wil daar verandering in brengen en lanceert daarvoor het Android & You-kanaal op YouTube. Hierop zijn instructievideo’s voor Android te bekijken.

Deze video’s geven tips hoe je je smartphone kunt gebruiken. Bijvoorbeeld als hulp voor in de keuken, of tijdens het sporten. Ook is er een website, www.androidandyou.nl, waarop tips worden gegeven en waar je de video’s ook kunt bekijken.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters