LIFX maakt LED-lamp die via de smartphone te bedienen is

De startup LIFX is een Kickstarter-project begonnen om een LED-lamp te ontwikkelen die middels de smartphone bestuurd kan worden. De lamp kan verschillende kleuren aannemen en ingesteld worden op verschillende sterktes.

De makers achter LIFX hebben inmiddels al hun doel behaald; ze vroegen om een ton in Amerikaanse dollars maar inmiddels hebben meer dan 7000 mensen al een miljoen dollar toegezegd aan het Kickstarter-project. De nog te ontwikkelen LIFX LED-lamp is voorzien van een Wifi-ontvanger. Deze ontvanger maakt vervolgens via een Android- of iOS-app verbinding met het netwerk in het huis. Met de app of een speciale website op de computer, kunnen de lampen aan en uit gezet worden en daarnaast kan de lichtsterkte worden ingesteld.

De lampen kunnen ook van kleur veranderen. Alle kleuren van de regenboog kunnen via de apps worden ingesteld en elke lamp kan afzonderlijk, of in een groep, ingesteld worden om een bepaalde kleur aan te nemen. De mogelijkheden zijn volgens de makers eindeloos; zo zal er een SDK beschikbaar worden gesteld voor ontwikkelaars zodat ze de lamp zelf kunnen hacken en laten doen wat ze willen. Als voorbeeld wordt de optie gegeven om lampen op de toon van de muziek van kleur te laten veranderen. afzonderlijk van elkaar.

LIFX Led-lamp

 

LIFX Led-lamp

 

LIFX Led-lamp

 

LIFX Led-lamp

 

LIFX Led-lamp

Ook wordt als voorbeeld gegeven dat de lampen ingepland kunnen als men bijvoorbeeld op vakantie gaat. Zo zullen ze ’s avonds automatisch aan gaan zodat inbrekers het idee krijgen dat er mensen thuis zijn. Ook kan de lamp langzaam maar zeker zachter gaan branden in een rustige warme gele kleur, wat voor kinderkamers ideaal zou zijn.

De lamp kan in elke lamphouder die nu op de markt is ingedraaid worden; er is geen speciale lamphouder nodig. Er zullen verschillende fittingen beschikbaar kamen en dus verschillende varianten. Maar qua functionaliteit zullen alle lampen hetzelfde zijn, zo beloven de makers. Daarnaast zou de lamp ook erg energiezuinig zijn en tientallen jaren mee gaan, aldus de ontwikkelaars. Zelfs in standby zou de lamp omgerekend maar 1 AA-batterij verbruiken in 2 jaar tijd.

De makers hebben inmiddels hun doel bereikt en gaan nu de lamp verder ontwikkelen. Waarschijnlijk zal de lamp in 2013 wereldwijd commercieel beschikbaar worden. De lamp ondersteunt zowel het Amerikaanse voltage en socket, als de Europese.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters