Light werkt aan smartphone met negen camera’s

Waar smartphones vroeger standaard één camera aan de achterkant hadden, komen de meeste vlaggenschepen tegenwoordig met een dubbele camera. Huawei besloot dit naar een hoger niveau te tillen met drie camera’s op de Huawei P20 Pro en al gauw volgde de Nokia 9. Voor het camerabedrijf Light is dat echter kinderspel en volgens de Washington Post wil het bedrijf nu ook de smartphonewereld betreden met een toestel met maar liefst negen camera’s.

64 megapixel foto’s

Light is het bedrijf achter de L16 camera, welke uitgerust is met maar liefst 16 camera’s en verbazingwekkend genoeg toch behoorlijk compact is. Alleen camera’s maken lijkt echter niet meer genoeg te zijn voor voor Light en ze zijn nu bezig hun cameratechnologie te testen op smartphones. Er zouden op het moment verschillende prototypes zijn met vijf tot negen camera’s. Eén van de werkende prototypes zou volgens Light foto’s maken met een resolutie van 64 megapixel.

Light smartphone met negen camera's

Even goed als echte camera?

Je kunt je voorstellen dat je met zo’n smartphone misschien wel helemaal geen echte camera meer nodig hebt om professionele foto’s te maken. Het toestel zou betere foto’s maken onder schaars verlichte omstandigheden en geraffineerdere diepte-effecten aankunnen. Het probleem van een smartphonecamera is dat er eigenlijk niet genoeg ruimte is om genoeg licht op te vangen.

In ieder geval niet evenveel als de doorgaans grotere lens van een normale camera. Door verschillende kleine lenzen te gebruiken zou hiervoor gecompenseerd kunnen worden, door elke lens weer andere informatie te laten registreren. Denk bijvoorbeeld aan een infrarood lens of een lens die alleen de monochrome informatie opneemt.

Light smartphone later in het jaar

Smartphonemakers zijn al op het moment bezig met een race om met de meeste lenzen te komen en het toestel van Light zal zeker olie op het vuur gooien. Het gevolg ervan zullen we waarschijnlijk volgend jaar zien. Light zou volgens de Washington Post later in het jaar al een toestel aankondigen met hun camera-technologie. Het is nog onbekend of ze zelf een toestel gaan uitbrengen of dat ze de technologie aanbieden aan smartphonemakers.

Via: The Verge

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters