Limiet Europese roaming tarieven voor data bekend

De Europese Unie is al een tijdje bezig met het goedkoper maken van roaming tarieven. De nieuwe limieten voor sms en internet verkeer in het buitenland zijn nu bekendgemaakt door de EU.

In 2007 nam de Europese Unie de tarieven voor bellen in het buitenland onder handen, iets dat erg succesvol is geweest. Consumenten kunnen nu voor ongeveer de helft van wat het eerst was bellen in het buitenland. Nu wil de Europese Unie ook de tarieven voor data roaming verlagen, waardoor sms’en en internetten in het buitenland goedkoper moet worden. De tarieven worden waarschijnlijk later vandaag officieel aangekondigd, maar wij hebben ze al.

De prijzen voor sms in het buitenland waren omhoog gegaan nadat bellen in het buitenland goedkoper moest, maar daar gaat verandering in komen. Waar een smsje nu nog 50 tot 75 eurocent is in het buitenland, wordt het nieuwe limiet €0,11. Een hele verbetering dus. Internetten in het buitenland word ook een stuk goedkoper. De prijzen variëren nu nog tussen de €2 en €15 per megabyte, aantallen die drastisch verlaagd gaan worden. Het limiet voor de wholesale prijs moet één euro per megabyte worden, waardoor de prijs voor de consument zeker niet boven de €2 uit zou mogen komen. Waarschijnlijk wordt die prijs zelfs nog goedkoper, rond de €1,50. De tarieven zullen, zoals het er nu uit ziet, op 1 juli 2009 ingaan. Net voordat iedereen massaal op vakantie naar het buitenland gaat.

roaming 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters