LineageOS: CyanogenMod-opvolger krijgt eerste officiële versies

Zoals over het algemeen bekend is, is CyanogenMod verleden tijd. Hierna is er een nieuw besturingssysteem gemaakt: LineageOS. Dit besturingssysteem is vergelijkbaar met CyanogenMod en is inmiddels officieel beschikbaar voor een handje vol toestellen.

LineageOS

LineageOS is het nieuwe CyanogenMod. Dit is gekomen door verschillende keuzes die in het verleden gemaakt zijn door Steve Kondik, de baas van Cyanogen Inc. Naast het stopzetten van CyanogenMod is ook CyanogenOS aan een eind gekomen. Dit betekent dat bijvoorbeeld toestellen van Wileyfox geen ondersteuning voor het besturingssysteem zullen krijgen. Toch zegt het Engelse bedrijf de toestellen we te blijven ondersteunen. Hierbij zal er een nieuw besturingssyteem worden ontwikkeld.

Cyanogen Inc. zelf zal zich meer richten op het maken van add-ons voor Android. Ze zullen dus niet meer verder gaan met het ontwikkelen van besturingssystemen onder de naam Cyanogen. Dit zullen ze nog wel doen onder de nieuwe naam: LineageOS.

Ondersteuning

Nu er sinds kort leven is gekomen in LineageOS zijn er sinds kort officiële versies verschenen. Dit is op dit moment nog niet voor veel toestellen. Vijf, om precies te zijn. De toestellen die ondersteuning hebben voor de officiële LineageOS zijn de Google Nexus 5X en Nexus 6P, de Motorola Moto G4 en G4 Plus. Ook hebben de Nextbit Robin en de Xiaomi Redmi 1S officiële ondersteuning.

Mocht jouw toestel er niet bij staan, dan is dat geen groot probleem. Op internet, en vooral op de website XDA, zijn er vele onofficiële versies te vinden voor verschillende toestellen. Vaak worden deze versies omgezet in officiële versies, waarna het geplaatst wordt op de website van het besturingssysteem zelf.

Snel zal LineageOS beschikbaar zijn voor meer dan tachtig toestellen. Het zal in het begin zowel de versies Android 6.0 Marshmallow, Android 7.0 Nougat, en Andorid 7.1.1 Nougat ondersteunen. Later worden de toestellen die nog draaien op CyanogenMod 12.1 of eerder vermoedelijk ook worden ondersteund.

Bescihkbaarheid

De officiële versies zijn momenteel beschikbaar op de site van LineageOS. Deze website kun je hier vinden. Denk er wel aan dat de website nogal leeg is, maar open-souce is. Dit betekent dat iedereen ideeeën en stijlen kan verzinnen voor de website. Ook is er naast de downloadpagina een wikipagina te vinden voor hulp. Hier kun je de lijst met toestellen en begeleiding vinden.

Bron: LineageOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
apple iPhone 8

Zo ziet de Apple iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Samsung Galaxy S8 en S7

Samsung Galaxy S8 verkoopt stuk beter dan Galaxy S7 lees verder

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Nokia 3310 test

Is de nieuwe Nokia 3310 net zo onverwoestbaar als zijn voorganger? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Het is officieel: Samsung verstuurt uitnodigingen Galaxy Note 8 onthulling lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters