LineageOS: Nieuw logo en eerste nightlies beschikbaar

Eind vorig jaar heeft Cyanogen Inc bekend gemaakt te stoppen en onder een andere naam verder te gaan. Dit werd LineageOS. Veel zal het nieuwe besturingssysteem niet afwijken, op de naam en dus het logo na. Ook zijn er al enkele nightlies voor LineageOS te vinden.

LineageOS

Nu Cyanogen Inc. gestopt is, is er een nieuw bestusingssysteem ontwikkeld, genaamd LineageOS. Steve Kondik heeft enkele weken geleden aangekondigd weg te gaan bij Cyanogen Inc, waarna hij zei dat hij wilde dat hij andere mensen had vertrouwd in het verleden. Ook vertelde hij dat hij niet veel meer kon doen dan slechte deal stoppen, omdat hij “als tweede in lijn” was. Kirt McMaster was de baas van Cyanogen Inc.

LineageOS

Op de naam na zal er niet veel veranderen in het besturingssysteem. Wat er wel veranderd is, is de naam en het logo. CyanogenMod was een van de bekendste roms gemaakt door hobbyisten. De eerste CyanogenMod-versie kwam uit in 2007 voor de HTC Dream, ook wel bekend als de T-Mobile G1. Inmiddels zijn waren we bij CyanogenMod 14.1 aangekomen, wat nu ook de laatste versie is.

Nightlies

Sinds enkele dagen zijn er unofficiële ‘nightlies’ te vinden op verschillende webpagina’s. Een zogenaamde nightly is een update van een zelfgemaakte rom, ook wel Custom ROM genoemd, die elke nacht automatisch gegenereerd wordt. Hierdoor zitten er vaak nog een aantal bugs in deze builds. Bij CyanogenMod waren de builds genaamd ‘experimental’, ‘nightly’ en ‘snapshot’ van toepassing. Dit is op volgorde van de stabiliteit. Een zogenaamde snapshot is de meest stabiele release van een aangepaste rom.

Beschikbaarheid

De eerste nightlies zijn inmiddels per direct te downloaden. Helaas is er nog geen officiële website vanuit LineageOS waar alle toestellen op staan. Wel zijn er verschillende ontwikkelaars die de aangepaste rom als onofficiële update uit hebben gebracht voor verschillende toestellen. De kans is groot dat deze onofficiële versies later omgezet worden naar officiële versies. Deze kun je hier vinden.

Bron: AndroidPolice

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters