Liquipel maakt bestaande smartphones waterproof voor 59 dollar, voorlopig alleen voor Amerikanen

Al eerder schreven wij over HZO, een bedrijf dat met een soort spray smartphones en andere elektronische apparaten waterproof kan maken. Op het MWC in Barcelona staat concurrent Liquipel met een soortgelijk product. Dit bedrijf heeft voor Amerikanen een mooi aanbod: stuur je smartphone op, en ze maken hem voor 59 dollar waterproof.

Liquipel

De filmpjes van Liquipel blijven verbazing wekken. Een dure iPhone wordt in een bak water gelegd. Het toestel is behandeld met Liquipel, wordt erbij verteld. Een spray die met nanotechnologie de watermoleculen tegenhoudt. De truc is dat het apparaat wordt bespoten met Liquipel, dat bestaat uit veel kleinere moleculen dan H2O. Daardoor houden de Liquipelmoleculen de grotere watermoleculen tegen voordat die de elektronica in een toestel bereiken, en daar hun verwoestende werk gaan doen. Dus het water kan gewoon het toestel binnendringen, maar het kan geen kwaad.

Liquipel waarschuwt steeds wel dat je het ongeluk niet moet opzoeken, en dat het spul uitsluitend is bedoeld om ongelukken te voorkomen. Het bedrijf zoekt al enige tijd de aandacht van grote smartphonefabrikanten, die mogelijk nieuwe toestellen voorzien van Liquipel uitbrengen en daarmee een extra verkoopargument krijgen: deze telefoon is waterdicht. Maar mensen die nu al een smartphone bezitten, worden niet vergeten door het bedrijf. Stuur je toestel op, en na een paar dagen heb je het weer terug. Dan is er op het oog niets aan veranderd, want de nanocoating is onzichtbaar. Je merkt het pas als je het toestel in de gootsteen laat vallen. Dan blijkt het water de elektronica in het toestel niet aan te kunnen tasten.

Er zijn nog wat aanvullende duurdere opties mogelijk, en de verzendkosten zijn soms ook flink. Liquipel stelt de service voorlopig alleen beschikbaar binnen de Verenigde Staten.

Bron: Unwired View

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters