Logitech gaat vol inzetten op tablet- en smartphone-accessoires

Accessoires-producent Logitech gaat de tablet-trend achterna door een nieuwe reeks accessoires te lanceren. Voorlopig doet de producent alleen de Apple iPhone en iPad aan, maar vanaf begin 2012 zal Logitech ook een reeks Android-accessoires op de markt gaan brengen.

Tijdens een persbijeenkomst in Amsterdam lichtte Logitech zijn vernieuwde strategie toe. Ook de daarbij behorende nieuwe accessoires waren opgesteld en daarbij viel gelijk op dat Logitech tot nog toe alleen maar de iPhone en de iPad bedient met hoesjes, toetsenborden, headsets en speakers. Volgens Logitech omarmt de producent met beide armen de tablet- en smartphonemarkt omdat uit onderzoek blijkt dat consumenten gemiddeld 3.5 accessoires kopen voor hun tablet. Voor laptops ligt dat getal rond de 1.5.

Daarnaast verwacht Logitech dat er in 2012 niet minder dan 120 miljoen smartphones en nog eens 120 miljoen tablets zullen worden verkocht. De potentie is dan ook enorm en Logitech begint langzaam maar zeker flink in te zetten op deze ontwikkelingen. Logitech maakt eerst spullen voor de iPad en iPhone omdat die dezelfde aansluiting hebben. Daarnaast zijn de iPhone en de iPad minimaal gewijzigd qua design in de loop der jaren en zijn er erg veel apparaten verkocht, zodat een interessante markt is ontstaan voor accessoiresmakers.

Desondanks laat Logitech ook doorschemeren dat het bedrijf Androidsmartphones en -tablets ook wil voorzien van accessoires. Vanaf begin 2012 zullen de eerste keyboards, hoesjes en naar verwachting ook speakers op de markt komen. De Samsung Galaxy Tab 10.1 lijkt de grootste kanshebber om als eerste Anroidapparaat een aanbod aan accessoires van Logitech te krijgen.

Voor de iPad heeft Logitech al tal van accessoires, waaronder een dockingstation, toetsenborden die als dock dienen, boomboxen en headsets. Daarnaast heeft het bedrijf een joystick geïntroduceerd voor de iPad die net geen 15 euro kost. Met de joystick kun je op de tablet makkelijker gamen in spellen zoals PES en Fifa.

Logitech tablet accessoires

 

Logitech tablet accessoires

 

Logitech tablet accessoires

 

Logitech tablet accessoires

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters