Lost Swype de tekst invoer problemen van het touchscreen op?

Één van de bedenkers van T9, is gekomen met een nieuwe manier om tekst in te voeren op touchscreen telefoons. De methode heet Swype en kan wel eens voor een grote revolutie gaan zorgen op tekstgebied.

Met de komst van touchscreen telefoons, is het niet makkelijker geworden om sms’jes en mailtjes te sturen met je telefoon. De on-screen toetsenbordjes zijn nog steeds niet zo prettig als “echte” toetsenborden en ook handschriftherkenning is geen goede optie. De iPhone moest revolutionair zijn op het gebied van tekstverwerken op je telefoon, maar ook het virtuele toetsenbord van de iPhone is niet optimaal, zo wijzen ervaringen uit. Ook de BlackBerry Storm heeft het geprobeerd met een touchscreen dat je echt moet indrukken, maar ook deze methode is niet het ei van columbus. Cliff Kushler, mede bedenker van T9, heeft nu een nieuwe manier bedacht om makkelijk te schrijven op touchscreens: Swype.

Swype werkt niet met losse aanrakingen op het virtuele toetsenbord, maar moet woorden gaan voorspellen aan de hand van “vegen” over het touchscreen. Zo hoef je per woord je vinger nog maar één keer op te tillen, wat aardig wat tijd zou moeten besparen. Ook extreme precisie is niet meer nodig, volgens de makers. De software kijkt over welke letters je vinger ongeveer heen is gegaan en stelt aan de hand daarvan een woord samen. De methode zou stukken sneller moeten zijn en volgens de makers is veertig woorden per minuut voor iedereen te halen. Na wat oefening zou een gebruiker zelfs aan de vijftig woorden per minuut moeten komen. Liefhebbers kunnen zich hier alvast inschrijven voor een bèta van de software. In het filmpje hieronder is te zien hoe de software moet gaan werken.

<param name=”allowFullScreen” value=”true”>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dominick -

    'k heb het vandaag geïnstalleerd op m'n X1 en het werkt wel heel erg goed moet ik zeggen 🙂 Ook als je een beetje naast alle letters zit komt hij meestal gewoon met het goede woord en als je een beetje weet waar alles zit op een qwerty-toetsenbord dan kan je er na een beetje oefenen snel mee typen 😀 Jammer dat het alleen in het engels is nog 😛

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters