Lost Swype de tekst invoer problemen van het touchscreen op?

Één van de bedenkers van T9, is gekomen met een nieuwe manier om tekst in te voeren op touchscreen telefoons. De methode heet Swype en kan wel eens voor een grote revolutie gaan zorgen op tekstgebied.

Met de komst van touchscreen telefoons, is het niet makkelijker geworden om sms’jes en mailtjes te sturen met je telefoon. De on-screen toetsenbordjes zijn nog steeds niet zo prettig als “echte” toetsenborden en ook handschriftherkenning is geen goede optie. De iPhone moest revolutionair zijn op het gebied van tekstverwerken op je telefoon, maar ook het virtuele toetsenbord van de iPhone is niet optimaal, zo wijzen ervaringen uit. Ook de BlackBerry Storm heeft het geprobeerd met een touchscreen dat je echt moet indrukken, maar ook deze methode is niet het ei van columbus. Cliff Kushler, mede bedenker van T9, heeft nu een nieuwe manier bedacht om makkelijk te schrijven op touchscreens: Swype.

Swype werkt niet met losse aanrakingen op het virtuele toetsenbord, maar moet woorden gaan voorspellen aan de hand van “vegen” over het touchscreen. Zo hoef je per woord je vinger nog maar één keer op te tillen, wat aardig wat tijd zou moeten besparen. Ook extreme precisie is niet meer nodig, volgens de makers. De software kijkt over welke letters je vinger ongeveer heen is gegaan en stelt aan de hand daarvan een woord samen. De methode zou stukken sneller moeten zijn en volgens de makers is veertig woorden per minuut voor iedereen te halen. Na wat oefening zou een gebruiker zelfs aan de vijftig woorden per minuut moeten komen. Liefhebbers kunnen zich hier alvast inschrijven voor een bèta van de software. In het filmpje hieronder is te zien hoe de software moet gaan werken.

<param name=”allowFullScreen” value=”true”>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dominick -

    'k heb het vandaag geïnstalleerd op m'n X1 en het werkt wel heel erg goed moet ik zeggen 🙂 Ook als je een beetje naast alle letters zit komt hij meestal gewoon met het goede woord en als je een beetje weet waar alles zit op een qwerty-toetsenbord dan kan je er na een beetje oefenen snel mee typen 😀 Jammer dat het alleen in het engels is nog 😛

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters