LTE van Verizon in Amerika sneller dan breedbandverbinding thuis

Het gloednieuwe LTE-netwerk van provider Verizon in Amerika is zo supersnel, dat klanten het risico lopen om binnen een half uur hun datalimiet van 5 gigabyte te overschrijden. Of dat überhaupt kan met een smartphone van de huidige generatie, is overigens de vraag.

LTE Verizon

Het LTE-netwerk van Verizon is nog maar net in de lucht, en heeft nog weinig gebruikers. Journalisten hebben het getest, en waren zeer onder de indruk van de supersnelheid van het LTE-netwerk. Downloads komen in een flits binnen, en zijn op het LTE-netwerk een stuk sneller dan op concurrerende 4G-netwerken van T-Mobile en Sprint in Amerika.

De hoogst mogelijke snelheid is 21 mbps, en dat is echt daadwerkelijk gemeten door een blogger van Into Mobile. Als je met die snelheid fullspeed gaat downloaden, films bekijken, streaming audio binnenhaalt en nog wat intensieve zaken verzint, is de datalimiet van 5 Gb binnen 32 minuten bereikt. En dat is een maandlimiet. Sommige bloggers rapporteren dat de mobiele dataverbinding van Verizon sneller is dan hun bekabelde breedbandverbinding thuis.

Daarbij tekenen zij wel aan dat de snelheid gedrukt wordt zodra meer gebruikers online komen. Uiteindelijk blijft er een, nog altijd indrukwekkende, snelheid van 8,5 Mbps over als het netwerk volledig wordt benut door duizenden klanten.

De ‘cap’ van 5 gigabyte zal ook met een smartphone niet snel bereikt kunnen worden, domweg omdat de apparaten van de huidige generatie niet geschikt zijn voor het LTE-netwerk. Maar als iemand een LTE-modem aan een laptop hangt, wordt het waarschijnlijk anders; dan kan het plafond van 5 Gb snel bereikt zijn.

In Nederland gaat KPN begin volgend jaar beginnen met een test van LTE in de omgeving van Den Haag. De telco doet dat naar eigen zeggen om de mogelijkheden van de nieuwe technologie te bekijken. Verwacht wordt dat de KPN-verbinding, die door Nokia Siemens wordt aangelegd, tussen 100 (download) en 40 (upload) mbps aan snelheid gaat leveren.

In Duitsland rolt Vodafone momenteel een LTE-netwerk uit in duizend gemeenten, maar dat is vooralsnog voor pure dataverbindingen bestemd. Dus alleen voor usb-dongles in een laptop, en de prijzen zijn daar pittig: tussen 40 en 70 euro per maand.

Bron: intomobile

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters