LTE van Verizon in Amerika sneller dan breedbandverbinding thuis

Het gloednieuwe LTE-netwerk van provider Verizon in Amerika is zo supersnel, dat klanten het risico lopen om binnen een half uur hun datalimiet van 5 gigabyte te overschrijden. Of dat überhaupt kan met een smartphone van de huidige generatie, is overigens de vraag.

LTE Verizon

Het LTE-netwerk van Verizon is nog maar net in de lucht, en heeft nog weinig gebruikers. Journalisten hebben het getest, en waren zeer onder de indruk van de supersnelheid van het LTE-netwerk. Downloads komen in een flits binnen, en zijn op het LTE-netwerk een stuk sneller dan op concurrerende 4G-netwerken van T-Mobile en Sprint in Amerika.

De hoogst mogelijke snelheid is 21 mbps, en dat is echt daadwerkelijk gemeten door een blogger van Into Mobile. Als je met die snelheid fullspeed gaat downloaden, films bekijken, streaming audio binnenhaalt en nog wat intensieve zaken verzint, is de datalimiet van 5 Gb binnen 32 minuten bereikt. En dat is een maandlimiet. Sommige bloggers rapporteren dat de mobiele dataverbinding van Verizon sneller is dan hun bekabelde breedbandverbinding thuis.

Daarbij tekenen zij wel aan dat de snelheid gedrukt wordt zodra meer gebruikers online komen. Uiteindelijk blijft er een, nog altijd indrukwekkende, snelheid van 8,5 Mbps over als het netwerk volledig wordt benut door duizenden klanten.

De ‘cap’ van 5 gigabyte zal ook met een smartphone niet snel bereikt kunnen worden, domweg omdat de apparaten van de huidige generatie niet geschikt zijn voor het LTE-netwerk. Maar als iemand een LTE-modem aan een laptop hangt, wordt het waarschijnlijk anders; dan kan het plafond van 5 Gb snel bereikt zijn.

In Nederland gaat KPN begin volgend jaar beginnen met een test van LTE in de omgeving van Den Haag. De telco doet dat naar eigen zeggen om de mogelijkheden van de nieuwe technologie te bekijken. Verwacht wordt dat de KPN-verbinding, die door Nokia Siemens wordt aangelegd, tussen 100 (download) en 40 (upload) mbps aan snelheid gaat leveren.

In Duitsland rolt Vodafone momenteel een LTE-netwerk uit in duizend gemeenten, maar dat is vooralsnog voor pure dataverbindingen bestemd. Dus alleen voor usb-dongles in een laptop, en de prijzen zijn daar pittig: tussen 40 en 70 euro per maand.

Bron: intomobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters