LTE werkt wel degelijk op de LG Nexus 4

Onlangs werd ontdekt dat de LG Nexus 4, die zonder LTE zou worden geleverd, wel degelijk een LTE-chip bezit. En nu hebben Canadese bezitters van het toestel die chip ook aan de gang weten te krijgen. De Nexus 4 is dus wel degelijk een LTE-toestel, en dat is een grote verrassing.

LTE werkt wel degelijk op de LG Nexus 4 nexus4lte

Noch de Nexus 4, noch LTE zijn in Nederland te krijgen, want de netwerken hier zijn nog gebaseerd op 3G-technologie en LTE is 4G, met sneller mobiel internet. De telefoon komt niet op de Nederlandse markt, althans zeker niet in de komende maanden.

In Amerika en Canada zijn wel LTE-netwerken in de lucht en smartphonegebruikers waren daar zeer teleurgesteld dat de Nexus 4 geen LTE ondersteunt. Dat hebben zowel LG als Google bij de presentatie van het toestel gemeld; het is een 3G-toestel. Toen een medewerker van iFixit er eens een openschroefde en het moederbord bekeek, kwam hij echter wel degelijk een LTE-chip tegen. Weliswaar zonder de benodigde versterker en gedeactiveerd.

Maar Canadese knutselaars hebben nu een manier gevonden om de LTE-chip aan te zetten. Op twee LTE-netwerken is het gelukt; bij telco Telus en concurrent Rogers wisten de techneuten met de Nexus 4 op het LTE-netwerk te komen.

De truc is tamelijk eenvoudig, maar je moet het wel weten. Als je op het telefoontoetsenbord *#*#4636#*#* intikt (de cijfercombinatie staat voor INFO), en vervolgens bij het rijtje telco’s handmatig een LTE-netwerk kiest, maakt de telefoon daar verbinding mee en gaat hij via dat LTE-netwerk het mobiele internet op. Videofilmpjes bewijzen dat het werkt. Aan de internetsnelheid is ook meteen te zien dat het werkt, die is veel sneller.

De verbinding is echter niet ideaal, zo wordt her en der gemeld. De signaalsterkte is niet zo sterk. Maar in gebieden met een goede dekking zal LTE op de Nexus 4 dus gewoon werken.

Bron: Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tim Cook iPhones 2018 iPhone X

Touch ID en meer: trefzekere analist deelt Apple’s plannen volgende iPhones lees verder

iOS 11 wallpapers

iOS 11 brengt legendarische lockscreen en homescreen eerste iPhone terug lees verder

Google Pixel 2 Pixel 2 XL

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL: prijzen, design en specificaties gelekt lees verder

OnePlus 5 JCC+

OnePlus heeft nieuwe smartphone onthuld: OnePlus 5 JCC+ lees verder

HTC U11 design

HTC komt dit jaar nog met drie smartphones: specificaties opgedoken lees verder

iPhone X inham Android

Deze briljante app brengt gratis de lelijkste feature van iPhone X naar Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters