LTE werkt wel degelijk op de LG Nexus 4

Onlangs werd ontdekt dat de LG Nexus 4, die zonder LTE zou worden geleverd, wel degelijk een LTE-chip bezit. En nu hebben Canadese bezitters van het toestel die chip ook aan de gang weten te krijgen. De Nexus 4 is dus wel degelijk een LTE-toestel, en dat is een grote verrassing.

LTE werkt wel degelijk op de LG Nexus 4 nexus4lte

Noch de Nexus 4, noch LTE zijn in Nederland te krijgen, want de netwerken hier zijn nog gebaseerd op 3G-technologie en LTE is 4G, met sneller mobiel internet. De telefoon komt niet op de Nederlandse markt, althans zeker niet in de komende maanden.

In Amerika en Canada zijn wel LTE-netwerken in de lucht en smartphonegebruikers waren daar zeer teleurgesteld dat de Nexus 4 geen LTE ondersteunt. Dat hebben zowel LG als Google bij de presentatie van het toestel gemeld; het is een 3G-toestel. Toen een medewerker van iFixit er eens een openschroefde en het moederbord bekeek, kwam hij echter wel degelijk een LTE-chip tegen. Weliswaar zonder de benodigde versterker en gedeactiveerd.

Maar Canadese knutselaars hebben nu een manier gevonden om de LTE-chip aan te zetten. Op twee LTE-netwerken is het gelukt; bij telco Telus en concurrent Rogers wisten de techneuten met de Nexus 4 op het LTE-netwerk te komen.

De truc is tamelijk eenvoudig, maar je moet het wel weten. Als je op het telefoontoetsenbord *#*#4636#*#* intikt (de cijfercombinatie staat voor INFO), en vervolgens bij het rijtje telco’s handmatig een LTE-netwerk kiest, maakt de telefoon daar verbinding mee en gaat hij via dat LTE-netwerk het mobiele internet op. Videofilmpjes bewijzen dat het werkt. Aan de internetsnelheid is ook meteen te zien dat het werkt, die is veel sneller.

De verbinding is echter niet ideaal, zo wordt her en der gemeld. De signaalsterkte is niet zo sterk. Maar in gebieden met een goede dekking zal LTE op de Nexus 4 dus gewoon werken.

Bron: Android Authority

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters