LTE, WiMAX en HSPA+: alles heet nu 4G

Alle nieuwe technologieën voor snelle mobiele dataverbindingen, zoals WiMax, LTE en HSPA+, vallen vanaf heden onder dezelfde noemer: 4G, de opvolger van 3G. Dat besloot de International Telecommunications Union.

4G Verizon

Eerder vond de ITU alleen WiMax 2 en LTE-Advanced waardig genoeg om met de term 4G te worden aangeduid. Dat schepte nogal wat verwarring voor alle andere netwerktechnologieën, zoals WiMax, LTE en HSPA+, die officieel nog onder de term 3G vielen. Ondanks die regel noemden veel telco’s hun gloednieuwe Wimax- en LTE-netwerken toch gewoon 4G. En de ITU heeft ze nu allemaal op één hoop geveegd.

De ITU is hiermee teruggekomen op een beleid dat zacht gezegd nogal veel verwarring opriep. Het internationale overheidsorgaan heeft nu dus zijn vorige definitie van 4G herzien. In een persbericht meldt de ITU nu dat vrijwel alle nieuwe netwerksoorten onder de term 4G mogen vallen. En dat besluit staat tot begin 2012, als de ITU het evalueert.

Elke technologie die 3G opvolgt, is dus 4G, wat wel zo logisch is. T-Mobile beweerde tot dusver in weerwil van de oude regels dat het in Amerika het allergrootste 4G-netwerk van het land had. Vanaf nu klopt dat dus ook officieel.

Bron: Into Mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

WWDC 2017

WWDC 2017: wat je kunt verwachten van Apple’s volgende grote event lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters