LTE, WiMAX en HSPA+: alles heet nu 4G

Alle nieuwe technologieën voor snelle mobiele dataverbindingen, zoals WiMax, LTE en HSPA+, vallen vanaf heden onder dezelfde noemer: 4G, de opvolger van 3G. Dat besloot de International Telecommunications Union.

4G Verizon

Eerder vond de ITU alleen WiMax 2 en LTE-Advanced waardig genoeg om met de term 4G te worden aangeduid. Dat schepte nogal wat verwarring voor alle andere netwerktechnologieën, zoals WiMax, LTE en HSPA+, die officieel nog onder de term 3G vielen. Ondanks die regel noemden veel telco’s hun gloednieuwe Wimax- en LTE-netwerken toch gewoon 4G. En de ITU heeft ze nu allemaal op één hoop geveegd.

De ITU is hiermee teruggekomen op een beleid dat zacht gezegd nogal veel verwarring opriep. Het internationale overheidsorgaan heeft nu dus zijn vorige definitie van 4G herzien. In een persbericht meldt de ITU nu dat vrijwel alle nieuwe netwerksoorten onder de term 4G mogen vallen. En dat besluit staat tot begin 2012, als de ITU het evalueert.

Elke technologie die 3G opvolgt, is dus 4G, wat wel zo logisch is. T-Mobile beweerde tot dusver in weerwil van de oude regels dat het in Amerika het allergrootste 4G-netwerk van het land had. Vanaf nu klopt dat dus ook officieel.

Bron: Into Mobile

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters