Lufthansa biedt WiFi op intercontinentale vluchten

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa is de eerste die op intercontintentale vluchten WiFi toegang aanbiedt voor zijn passagiers.

FlyNet Lufthansa

De service heet ‘FlyNet’ en is beschikbaar in vliegtuigen boven Europa, Noord-Amerika en de Atlantische Oceaan. Ook wordt een deel van de westkust van Afrika gecovered door de dienst.

De WLAN verbinding is vooralsnog alleen te benutten aan boord van de Airbus A330. Maar de Boeing 747-400 en de Airbus A340 staan ook op de lijst om snel internet aan te bieden aan de passagiers. Dat gebeurt snel, belooft Lufthansa.

FlyNet biedt ‘ongelimiteerd breedband’, meldt de luchtvaartmaatschappij. Niet alleen kan internet naar hartelust gebruikt worden, ook andere mobiele mogelijkheden kunnen ermee verricht worden, zoals synchronisatie van WLAN-apparaten, emailen van zelfs zeer grote bestanden en andere attachments, of een verbinding met het computernetwerk van de zaak via VPN.

Zo hoeft niemand ooit meer offline te zijn, meldt Lufthansa. Waar je het tot dusver boven de oceaan nog zonder internet moest stellen, is dat binnenkort niet meer zo. FlyNet is bovendien erg makkelijk in het gebruik, zo belooft Lufthansa. Je verbindt je laptop, telefoon of smartphone simpelweg met de hotspot in de cabine en je kunt het web op. FlyNet is beschikbaar voor alle passagiers in de cabine, en het maakt daarbij niet uit in welke klasse ze vliegen.

Lufthansa wil de service nog uitbreiden zodat ook via breedband internet in de lucht gekeken kan worden naar televisie via WiFi. Dat noemt Lufthansa een nieuwe stap in het in-flight-entertainment.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters