Lufthansa biedt WiFi op intercontinentale vluchten

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa is de eerste die op intercontintentale vluchten WiFi toegang aanbiedt voor zijn passagiers.

FlyNet Lufthansa

De service heet ‘FlyNet’ en is beschikbaar in vliegtuigen boven Europa, Noord-Amerika en de Atlantische Oceaan. Ook wordt een deel van de westkust van Afrika gecovered door de dienst.

De WLAN verbinding is vooralsnog alleen te benutten aan boord van de Airbus A330. Maar de Boeing 747-400 en de Airbus A340 staan ook op de lijst om snel internet aan te bieden aan de passagiers. Dat gebeurt snel, belooft Lufthansa.

FlyNet biedt ‘ongelimiteerd breedband’, meldt de luchtvaartmaatschappij. Niet alleen kan internet naar hartelust gebruikt worden, ook andere mobiele mogelijkheden kunnen ermee verricht worden, zoals synchronisatie van WLAN-apparaten, emailen van zelfs zeer grote bestanden en andere attachments, of een verbinding met het computernetwerk van de zaak via VPN.

Zo hoeft niemand ooit meer offline te zijn, meldt Lufthansa. Waar je het tot dusver boven de oceaan nog zonder internet moest stellen, is dat binnenkort niet meer zo. FlyNet is bovendien erg makkelijk in het gebruik, zo belooft Lufthansa. Je verbindt je laptop, telefoon of smartphone simpelweg met de hotspot in de cabine en je kunt het web op. FlyNet is beschikbaar voor alle passagiers in de cabine, en het maakt daarbij niet uit in welke klasse ze vliegen.

Lufthansa wil de service nog uitbreiden zodat ook via breedband internet in de lucht gekeken kan worden naar televisie via WiFi. Dat noemt Lufthansa een nieuwe stap in het in-flight-entertainment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters