Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop

Je iPad heeft als enige knop de homeknop, welke maar een beperkt aantal dingen kan doen. Soms zou een extra knop toch wel handig zijn om bijvoorbeeld extra panelen van een bewerking-app te laten verschijnen, of gewoon als snelkoppeling voor bijvoorbeeld de camera of settings app. Tijdens het ontwikkelen van hun Luna Display app, kwamen de ontwikkelaars van Astro achter een manier om van je iPad camerasensor ook een knop te maken.

Eerste hardware oplossing voor iPad als extra beeldscherm

Omdat je iPad eigenlijk gewoon een los display is, bedachten de Astro ontwikkelaars dat het evengoed als extern beeldscherm gebruikt kon worden voor je Mac. Wat bijzonder is aan hun methode, is dat ze dit via de Luna Display dongel bewerkstelligen. Volgens de makers is dit ook de eerste en enige hardware oplossing om draadloos van je iPad te gebruiken als extra scherm voor je Mac.

Luna Display iPad

Software knop zit in de weg

De dongel werkt samen met de Luna Display app en om de settings van de app op te roepen, wilde het Astro team eigenlijk geen knop op het scherm zelf hebben. Je gebruikt het scherm immers al om op te werken. Ze hebben het wel eerst geprobeerd met een kleine knop op het display, maar deze bleef maar in de weg zitten. Uiteindelijk bleef het oog van Astro medeoprichter Giovanni Donella telkens vallen op de camerasensor van de iPad. Toen viel het kwartje en binnen een uur stond er een prototype klaar.

Ontbreken licht triggert camera knop

De camera sensor is natuurlijk gemaakt om licht te kunnen detecteren en wanneer je je vinger erop plaatst wordt er uiteraard niks meer gedetecteerd. het gebrek aan licht kan gebruikt worden om een actie te triggeren, waardoor de camera een knop is geworden. Uiteraard moest dit nog getweakt worden en na vier maanden was de cameraknop eindelijk echt klaar. Het is wel de vraag of de knop ook getriggerd wordt als je een donkere ruimte binnenloopt.

Meer apps met camera knop functionaliteit

Het is een slim idee en we hopen dat meerdere apps gebruik zullen gaan maken van de camera knop. Als je geïnteresseerd bent in de Luna Display dongel, kun je deze pre-orderen via de Luna Display website. Een USB-C dongel kost je 59 euro en daar komt nog 13 euro aan verzendkosten bij.

Via: Kickstarter

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters