Lytro brengt haar focus-camera naar Nederland

Lytro heeft bekend gemaakt dat het haar lichtveldcamera ook in Nederland gaat verkopen. Middels de camera kan achteraf ingefocused worden op objecten die in eerste instantie niet in focus waren.

Lytro heeft het nieuws aan Nutech bekend gemaakt. De lichtveldcamera van Lytro is al een tijdje op de Amerikaanse markt verkrijgbaar en wordt tot nog toe gezien als een interessante gadget met veel potentie. De Lytro is de eerste camera die achteraf kan focusen op andere objecten. Als een foto is geschoten dan slaat de camera ook de gegevens op van de omgeving waarna vervolgens gefocused kan worden op bijvoorbeeld een persoon die achter de persoon zit die in eerste instantie in focus was. Een voorbeeld hiervan wordt in de onderstaande afbeelding gegeven. Zodra men op de eekhoorn klikt zal deze in focus worden gezet.

De camera doet dit door kleuren en de lichtstralen die het binnen krijgt één voor één op te vangen en op te slaan. Hierdoor kan achteraf alsnog een bepaald punt in focus gebracht worden. Het apparaat zal in Nederland 579 euro gaan kosten voor de 16GB variant. De 8GB variant moet volgens het bedrijf 479 euro gaan kosten. Hiermee kunnen 350 foto’s gemaakt worden en met de 16GB variant kunnen 750 foto’s geschoten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Draadloos opladen niet op tijd klaar voor lancering 2017 iPhones lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung Galaxy Note 8 cases tonen design toestel lees verder

Google Daydream

Google komt met standalone VR headset Google Daydream lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

‘Next-gen AirPods case dient ook als oplader’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters