Maak van je smartphone een muzikaal hoogstandje -ADV

Behalve voor Whatsappen, bellen en het spelen van spelletjes gebruiken we onze smartphone en tablet natuurlijk volop voor het beluisteren van muziek. Met onderstaande tips beleef je nog meer muzikaal plezier aan je device. Lees hoe je leuke nieuwe bandjes ontdekt, gratis je favoriete muziek downloadt en zelfs je eigen muziek kunt maken met behulp van je tablet of telefoon.

Gratis luisteren en downloaden

Als je liever niet aan maandelijkse kosten vast wilt zitten, zoals bij muziekdiensten als Spotify, zijn er gelukkig genoeg gratis alternatieven. Een handige app voor het gratis downloaden van muziek op je smartphone of tablet is Tubidy. Met deze app zet je muziek van Youtube, Vimeo en Liveleak gratis om in mp3 of mp4 bestanden. Deze bestanden kun je vervolgens op je telefoon opslaan om afspeellijsten te maken. Een andere app waarmee je gratis muziek kunt beluisteren via je telefoon is de app Tuneln Radio. Met deze app beluister je radiozenders van over de hele wereld. Bovendien kun je een profiel aanmaken waarin je de muziekvoorkeur van anderen kunt bekijken. Let er wel op dat dergelijke apps veel internet data kosten. Je kunt ze dus het beste enkel gebruiken als je op wifi zit.

Muziek ontdekken

Als je uitgekeken bent op je eigen muziek en graag nieuwe muziek wilt ontdekken, dan is er een aantal handige apps die je hierbij kunnen helpen. Twee voorbeelden hiervan zijn de apps 3VOOR12 Luisterpaal en 22 tracks. De eerste is ontwikkeld door de VPRO en richt zich vooral op alternatieve muziek. Via de app kun je geheel gratis de nieuwste albums beluisteren van bekende en vooral minder bekende bandjes en artiesten. De nummers kunnen niet worden opgeslagen zoals bij Spotify het geval is. Bij de tweede app krijg je iedere week nieuwe afspeellijsten van 22 nummers in 22 verschillende stijlen, samengesteld door een DJ of artiest uit het betreffende genre. Hierdoor ontdek je gegarandeerd leuke nummers, die nog niemand kent. Een derde app die erg geschikt is voor het ontdekken van nieuwe bandjes is Earbits. Hiermee vind je muziek van kleine bandjes en onbekende artiesten uit verschillende genres die je vrijwel nergens anders kunt vinden. Bij de nummers vind je meteen een link naar de website van de desbetreffende band en een formulier om je in te schrijven voor hun nieuwsbrief.

Muziek maken

Als je altijd al in een bandje hebt willen spelen, is GarageBand dé app voor jou. Met deze app maak je namelijk complete nummers met verschillende instrumenten. Je stelt ieder nummer samen zoals je zelf wilt en hebt de keuze uit oneindig veel mogelijkheden om aanpassingen te doen in onder andere het tempo, ritme en geluid. Het handige is dat je de nummers met behulp van iCloud eenvoudig importeert op je Mac, zodat je ze hier verder kunt finetunen. Als je meteen tevreden bent, is het ook mogelijk het nummer direct te exporteren naar je iTunes-bibliotheek of hem te delen met je vrienden via SoundCloud. Bovendien kun je tegen extra betaling basislessen krijgen in piano en gitaar waarbij je direct feedback krijgt op je spel. Het enige nadeel aan de app is dat deze met €4,99 vrij prijzig is en enkel beschikbaar is voor Apple devices.

Listening gear

Natuurlijk wil je al je zelfgemaakte of nieuw ontdekte muziek zo goed mogelijk kunnen beluisteren. Om overal van je favoriete deuntjes te kunnen genieten, biedt een bluetooth audioboxje de uitkomst. De boxjes zijn te krijgen in verschillende formaten. Je hebt ze al van een paar centimeter groot, waardoor je ze zelfs in je broekzak kunt meenemen. Ze zijn via bluetooth te verbinden met vrijwel iedere smartphone, waardoor je ook muziek van vrienden gemakkelijk op de boxjes kunt aansluiten. Leuk tijdens een feestje of jam sessie! Helaas kost het beluisteren van muziek via je smartphone of tablet behoorlijk wat batterij en ook een boxje houdt het vaak maar een beperkt aantal uren achter elkaar vol. Zorg daarom dat je de juiste telefoon accessoires bij je hebt. Omdat je soms niet in de buurt bent van een computer of stopcontact voor het opladen van je device, kan het bijvoorbeeld geen kwaad een powerbank op zak te hebben. Een andere handige gadget om te gebruiken tijdens het beluisteren van muziek via je gloednieuwe Motorola Moto G4 of G4 Plus is een Motorola Moto G4 hoesje of Moto G4 Plus hoesje met ingebouwde accu. Hiermee is je toestel bovendien direct voorzien van goede bescherming.

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters