Maak van je smartphone een digitale microscoop

Binnenkort kan je van je smartphone een digitale microscoop maken! Een setje van opplak lenzen kan ervoor zorgen dat jouw smartphone camera tot wel 100x kan vergroten.

De lenzen heten BLIPS en zijn via kickstarter te koop voor ongeveer 17 euro. Voor dit geld krijg je 2 lenzen; een micro en een macro lens. De lenzen kunnen eenvoudig op de smartphone camera worden geplakt en doordat de lijm die op de lens zit meerdere keren gebruikt kan worden kun je de twee lenzen eenvoudig afwisselen. Hoewel de micro lens tot wel 100x vergroot is hij slechts 1,2 milimeter dik. De macro lens is nog dunner, een halve millimeter. Dit formaat zorgt ervoor dat ze eenvoudig meegenomen kunnen worden in de portemonnee of in de achterzak.

Volgens de ontwikkelaar van BLIPS, SmartMicroOptics zijn de lenzen de dunste lenzen die verkrijgbaar zijn voor de mobiele telefoon. Hoewel in eerste instantie de doelgroep hobbyisten is, lijkt het team achter BLIPS ervan overtuigd dat de lenzen ook bij bijvoorbeeld kunstrestauratie een rol kunnen gaan spelen. De kwaliteit van de afbeeldingen hangt uiteraard direct samen met de camera die je in je smartphone hebt.

De BLIPS lenzen zijn niet de enige lenzen die van je smartphone een microscoop kunnen maken. Foldscopes heeft een vergelijkbaar product, maar deze lenzen zijn niet te koop voor gewone consumenten. De Foldscopes worden vooral ingezet om wetenschappers in ontwikkelingslanden beschikking te geven over een microscoop. We hebben zelf de BLIPS nog niet in handen gehad, maar als de foto’s werkelijk zo mooi zijn als de voorbeelden hierboven dan is dat zeker iets om snel bij ons op de redactie tegen het licht te houden. Niet letterlijk natuurlijk, want daar krijg je alleen maar brand van 🙂

Bron: BLIPS

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters