Maak van je smartphone een digitale microscoop

Binnenkort kan je van je smartphone een digitale microscoop maken! Een setje van opplak lenzen kan ervoor zorgen dat jouw smartphone camera tot wel 100x kan vergroten.

De lenzen heten BLIPS en zijn via kickstarter te koop voor ongeveer 17 euro. Voor dit geld krijg je 2 lenzen; een micro en een macro lens. De lenzen kunnen eenvoudig op de smartphone camera worden geplakt en doordat de lijm die op de lens zit meerdere keren gebruikt kan worden kun je de twee lenzen eenvoudig afwisselen. Hoewel de micro lens tot wel 100x vergroot is hij slechts 1,2 milimeter dik. De macro lens is nog dunner, een halve millimeter. Dit formaat zorgt ervoor dat ze eenvoudig meegenomen kunnen worden in de portemonnee of in de achterzak.

Volgens de ontwikkelaar van BLIPS, SmartMicroOptics zijn de lenzen de dunste lenzen die verkrijgbaar zijn voor de mobiele telefoon. Hoewel in eerste instantie de doelgroep hobbyisten is, lijkt het team achter BLIPS ervan overtuigd dat de lenzen ook bij bijvoorbeeld kunstrestauratie een rol kunnen gaan spelen. De kwaliteit van de afbeeldingen hangt uiteraard direct samen met de camera die je in je smartphone hebt.

De BLIPS lenzen zijn niet de enige lenzen die van je smartphone een microscoop kunnen maken. Foldscopes heeft een vergelijkbaar product, maar deze lenzen zijn niet te koop voor gewone consumenten. De Foldscopes worden vooral ingezet om wetenschappers in ontwikkelingslanden beschikking te geven over een microscoop. We hebben zelf de BLIPS nog niet in handen gehad, maar als de foto’s werkelijk zo mooi zijn als de voorbeelden hierboven dan is dat zeker iets om snel bij ons op de redactie tegen het licht te houden. Niet letterlijk natuurlijk, want daar krijg je alleen maar brand van 🙂

Bron: BLIPS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Huawei Mate 10 Lite review uitgelicht

Waarom elk smartphonescherm er anders uit ziet lees verder

Android

Vier redenen waarom Android gebruikers nu overstappen naar de iPhone lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

Deze vijf boosdoeners slurpen jouw smartphone batterij snel leeg lees verder

Sony toestel 2028 smartphone design

Foto’s van Sony’s full-screen smartphone gelekt: iPhone X-killer? lees verder

Xiaomi Redmi 5 Plus

Huawei P11 kopieert meest controversiële feature iPhone X lees verder

iPhone X krijgt goedkopere iPhone 9 versie

iPhone 9 komt met Face ID, maar is steviger en goedkoper dan iPhone X lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters