Maak van je smartphone een digitale microscoop

Binnenkort kan je van je smartphone een digitale microscoop maken! Een setje van opplak lenzen kan ervoor zorgen dat jouw smartphone camera tot wel 100x kan vergroten.

De lenzen heten BLIPS en zijn via kickstarter te koop voor ongeveer 17 euro. Voor dit geld krijg je 2 lenzen; een micro en een macro lens. De lenzen kunnen eenvoudig op de smartphone camera worden geplakt en doordat de lijm die op de lens zit meerdere keren gebruikt kan worden kun je de twee lenzen eenvoudig afwisselen. Hoewel de micro lens tot wel 100x vergroot is hij slechts 1,2 milimeter dik. De macro lens is nog dunner, een halve millimeter. Dit formaat zorgt ervoor dat ze eenvoudig meegenomen kunnen worden in de portemonnee of in de achterzak.

Volgens de ontwikkelaar van BLIPS, SmartMicroOptics zijn de lenzen de dunste lenzen die verkrijgbaar zijn voor de mobiele telefoon. Hoewel in eerste instantie de doelgroep hobbyisten is, lijkt het team achter BLIPS ervan overtuigd dat de lenzen ook bij bijvoorbeeld kunstrestauratie een rol kunnen gaan spelen. De kwaliteit van de afbeeldingen hangt uiteraard direct samen met de camera die je in je smartphone hebt.

De BLIPS lenzen zijn niet de enige lenzen die van je smartphone een microscoop kunnen maken. Foldscopes heeft een vergelijkbaar product, maar deze lenzen zijn niet te koop voor gewone consumenten. De Foldscopes worden vooral ingezet om wetenschappers in ontwikkelingslanden beschikking te geven over een microscoop. We hebben zelf de BLIPS nog niet in handen gehad, maar als de foto’s werkelijk zo mooi zijn als de voorbeelden hierboven dan is dat zeker iets om snel bij ons op de redactie tegen het licht te houden. Niet letterlijk natuurlijk, want daar krijg je alleen maar brand van 🙂

Bron: BLIPS

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters