Maandag wordt het spannend voor BlackBerry

Morgen (maandag) wordt een belangrijke dag voor BlackBerry, de noodlijdende smartphonepionier uit Canada. Op die dag moet duidelijk worden of een overnamebod van een consortium zal slagen, waarmee het bedrijf voorlopig – deels – is gered.

BlackBerry Z10 zwart

BlackBerry staat al een tijdlang in de etalage, maar bieders hebben tot dusver niet genoeg geld bijeen weten te krijgen om het bedrijf over te nemen. Morgen zou er volgens The New York Times een bod worden uitgebracht door BlackBerry-oprichters Mike Ladaridis en Doug Fregin, samen met investeringsbedrijf Cerberus Capital Management en chipfabrikant Qualcomm.

Of de groep bijeen blijft en of het bod zal slagen, zal pas morgen blijken. Dan is de deadline voor een overnamebod.

Op papier is de combinatie van de vier niet zo gek. Qualcomm kan BlackBerry weer de bedrijfsgrootte brengen die een grote smartphonefabrikant nodig heeft op de huidige markt. Cerberus brengt de cash mee, en Lazaridis en Fregin de kennis van de markt. Beiden bezitten rond acht procent van het bedrijf.

BlackBerry is in het slop geraakt door de iPhone en de Androidtelefoons die de laatste jaren de smartphonemarkt bijna compleet hebben veroverd. Het Canadese bedrijf leed onlangs een kwartaalverlies van meer dan een miljoen dollar. Mede daarom hebben concurrenten weinig trek om het noodlijdende bedrijf over te nemen. Qualcomm daarentegen is op jacht naar patenten en die heeft BlackBerry.

Bron: The New York Times

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters