'Maar 500 Kin-telefoons verkocht'

Na maanden van geruchten zijn de Kin-toestellen van Microsoft nu eindelijk verkrijgbaar, maar het lijkt erop dat de telefoons van Microsoft een regelrechte flop zijn. Geruchten zeggen dat er maar 500 dergelijke toestellen zijn verkocht.

Half april was het eindelijk zo ver: Microsoft kondigde haar Kin-telefoons aan. Na maanden van geruchten waren de toestellen officieel en een maand later lagen ze al in de winkels, hoewel alleen in Amerika bij Verizon Wireless. Nu blijkt dat dat geen succes is geweest, met geruchten over schokkend lage verkoopcijfers. BusinessInsider claimt dat er maar 500 exemplaren van de Kin-toestellen over de toonbank zijn gegaan.

Zoals terecht in de reacties onder het bericht van BusinessInsider aangegeven wordt is de kans dat de Kin inderdaad maar 500 keer verkocht is wel heel erg klein en zullen de echte cijfers waarschijnlijk enkele malen hoger liggen. Dat neemt echter niet weg dat de social networking-telefoons van Microsoft geflopt zijn. Of dat ligt aan de beperkte marketing die Microsoft de twee telefoons gegund heeft of dat de toestellen gewoon te duur of niet goed waren is niet bekend. Het is echter wel duidelijk dat producenten zich, zeker na de teleurstellende verkoopcijfers van de Nexus One, moeten afvragen of het wel zo handig is om ODM-producten op de markt te zetten en de toestellen exclusief via een bepaald kanaal beschikbaar te maken.

Microsoft Kin flop

 

Bron: WM Poweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Tuaw -

  Van dit verhaal snap ik niets: ik lees de kop (Maar 500 Kin-telefoons verkocht) en wil dat dus lezen. Maar wat schetst mijn verbazing? De auteur zegt zelf: "Zoals terecht in de reacties onder het bericht van BusinessInsider aangegeven wordt is de kans dat de Kin inderdaad maar 500 keer verkocht is wel heel erg klein en zullen de echte cijfers waarschijnlijk enkele malen hoger liggen."

  Dat is op zich al vreemd: de auteur plaatst een gerucht dat hij of zij zelf kennelijk niet gelooft! Maar het wordt nog veel erger:
  "Dat neemt echter niet weg dat de social networking-telefoons van Microsoft geflopt zijn. "

  Hoe weet je dat?? Er zijn geen verkoopcijfers bekend, we weten het gewoon niet. Voor hetzelfde geld zijn er 200.000 verkocht. Of 50.000. Of genoeg om aan de verwachtingen van de fabrikant (en van de provider, die in Amerika meeverkoopt) ruimschoots te voldoen. Dat iets aannemelijk is, betekent niet dat het waar is.

  En het gaat verder: "Het is echter wel duidelijk dat producenten zich, zeker na de teleurstellende verkoopcijfers van de Nexus One, moeten afvragen of het wel zo handig is om ODM-producten op de markt te zetten en de toestellen exclusief via een bepaald kanaal beschikbaar te maken. "

  Buiten dat dit waar is (dat moet je je altijd afvragen als fabrikant, lijkt me ;))Microsoft bracht de Kins echter op de markt via – als ik het wel heb – Verizon. In de VS kun je niet om de providers heen: ze hebben heel veel macht en het is daarom veel dommer om – zoals Google probeerde – om de providers en retailers heen te gaan en zelf te gaan verkopen. In die val is Microsoft in elk geval niet getrapt.

  Dat neemt niet weg dat de Kin-telefoons een oerdomme zet is van Microsoft: onbegrijpelijk, vanuit eigen warrige organisatie beredeneerd en vooral schadelijk voor de release van Windows Phone 7 later dit jaar. Dat kan ik niet bewijzen of staven met mooie bronlinkjes, maar ik ben in elk geval geen auteur van dit stuk.

  Dominique, het is geen persoonlijke aanval op jou, maar gewoon wat inhoudelijk commentaar waar imho dit artikel op sommige punten slecht onderbouwd is en uit de bocht vliegt. Ik hoop dat je wat kan met mijn opmerkingen 🙂

  1. Dominick -

   Ik snap je commentaar enigszins (bedankt daarvoor, kritische commentaren zijn nooit slecht 🙂 ), maar ik zal je toch even uitleggen waarom het wat mij betreft, in ieder geval grotendeels, wel gewoon goed is.

   De titel staat niet voor niets tussen haakjes, wat wil zeggen dat het geen harde feiten zijn maar een gerucht. BusinessInsider claimt dit in dit geval en dat plaats ik omdat het toch wel interessant is. Dat betekent echter niet dat het ook per definitie waar is en in dit geval twijfelt men, en ik ook, daar aan, dus dat wordt in het bericht uitgelegd.

   De flop komt voort uit het feit dat er überhaupt dergelijke geruchten zijn, een toestel als de iPhone komen geen dergelijke geruchten over en als iemand het al claimt dan neemt niemand dat serieus, en dat gebeurt in dit geval wel door een redelijk goed aangeschreven site (WM Poweruser). Daarnaast zijn er slechte reviews over het product, wat ik misschien beter even aan het artikel had kunnen toevoegen.

   Ben het met je eens dat de situatie van de Kin en de N1 verschillend is, maar ook in Amerika kun je ervoor kiezen om je product niet exclusief bij één provider te lanceren. Daarbij hadden ze hem veel beter meteen wereldwijd in de verkoop kunnen gooien wat mij betreft, maar dat even terzijde. Natuurlijk zijn er ook wel succesvolle voorbeelden hiervan (iPhone, Motorola Droid), maar dat twee pogingen van grote bedrijven min of meer floppen geeft wel een signaal af wat mij betreft.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters