‘Binnenkort Mac ontgrendelen met jouw iPhone’

Apple werkt aan een OS X-functie die het mogelijk maakt om jouw Mac computer te ontgrendelen met de iPhone vingerafdruklezer en Touch ID, aldus een rapport van MacRumors.

Deze auto-unlock functie wordt hoogstwaarschijnlijk opgenomen in de volgende grote Mac OS update, die zal worden getoond in juni op Apple’s WWDC. De functie zou gebruik maken van Bluetooth LE en is vergelijkbaar met het ontsluiten van de Apple Watch. Dat horloge kan ook worden ontsloten als de iPhone in de buurt is.

De functie heeft veel weg van Knock

De functie lijkt heel erg op Knock, een Mac app waarmee je zowel jouw telefoon of Apple Watch kan gebruiken om de Mac te ontgrendelen. Voor Knock moet je een app istalleren op de Mac en op de iPhone of Apple Watch en hiermee kan dan de Mac worden ontgrendeld. Apple’s oplossing is natuurlijk een stuk eleganter omdat hiermee natuurlijk geen app hoeft te worden geïnstalleerd. Apple heeft er een handje van om succesvolle applicaties die het gebruiksgemak van haar gebruikers ten goede komt op te nemen in het eigen besturingssysteem. Recent was dat bijvoorbeeld de Nightshift functie, waarmee de monitor minder blauw licht toont in de avonduren, om het slaapritme van gebruikers te bevorderen. Ook deze functie was eerst een app, F.lux.

Unlock functie ook beschikbaar voor Apple Pay

MacRumors zegt ook dat de unlock functie kan worden gekoppeld aan een Apple-Pay-account voor webbrowsers. Hiermee wordt het dus mogelijk om producten af te rekenen door simpelweg de aankoop met jouw vingerafdruk op de iPhone te bevestigen. Siri de digitale spraakassistent die we kennen uit iOS devices zoals de iPhone en de iPad zal volgens de MacRumor ook eindelijk naar Mac OS komen. Met Siri kunnen ook eenvoudig aankopen worden gedaan in de online Apple Store.

Bron: Macrumors

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters