2016 MacBook Pro: Alles wat je moet weten over Apple’s nieuwe laptop

Apple heeft dan eindelijk de nieuwe MacBook Pro aangekondigd. De nieuwe laptop van Apple brengt een hoop veranderingen met zich mee. We zetten alles dat je moet weten op een rijtje.

MacBook Pro

Na de aankondiging van de 12-inch MacBook bleef het lange tijd stil rondom de laptops van Apple. De MacBook Pro was ondertussen hard aan vervanging toe, maar een aankondiging bleef telkens uit. Daar is nu gelukkig verandering in gekomen met de aankondiging van de nieuwe MacBook Pro.

MacOS Sierra

MacBook Pro 2016De nieuwe MacBook Pro draait op de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem, MacOS Sierra. Daarmee kun je onder andere universeel knippen en plakken op al je Apple apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld op je iPhone 7 een stukje tekst kopiëren en datzelfde stukje tekst vervolgens op je MacBook Pro plakken. Daarnaast kun je nu ook Siri op je laptop gebruiken en is de nieuwste versie van MacOS een stuk sneller.

Drie varianten

Er zijn drie varianten van de nieuwe Macbook Pro, waarvan een 15-inch en twee 13-inch varianten. Alle modellen hebben een force touch track pad, twee keer zo groot als de track pad van de vorige MacBook Pro’s, USB-C porten en tien uur aan batterijduur. Je kunt voor elke variant kiezen tussen slechts twee kleuren, Silver en Space Grey. Fans van Rose Gold hebben dus pech.

Touch Bar

De Touch Bar is het meest interessante onderdeel van de nieuwe MacBook Pro. Het is een klein retina multitouch schermpje dat de functieknoppen op je toetsenbord vervangt, dus de bovenste rij. Het innovatieve schermpje toont afhankelijk van welke programma’s je gebruikt steeds weer andere knoppen en opties. Als je foto’s bewerkt kunnen dat filters zijn, terwijl je binnen Safari de Touch Bar als adresbalk kunt gebruiken. De Touch Bar kan maximaal tien vingers tegelijkertijd registreren.

MacBook Pro 2016

Touch ID

De nieuwe MacBook Pro is ook een stuk veiliger. Naast de bovengenoemde Touch Bar zit namelijk een vingerprintscanner. Je kunt dus middels Touch ID inloggen op de nieuwe MacBook Pro, net zoals op de nieuwere iPhones en iPads. Binnenkort kun je de vingerprintscanner ook gebruiken om met Apple Pay te betalen op de nieuwe MacBook Pro.

Waarom twee 13-inch varianten?

Dan blijft er nog de vraag over waarom er twee 13-inch varianten zijn. Dat komt omdat de goedkoopste 13-inch variant waarschijnlijk de MacBook Air gaat vervangen. Die versie heeft geen Touch Bar en geen vingerprintscanner, maar is daarmee wel lichter en kleiner dan de andere nieuwe modellen. Je mist dan dus echter wel de grootste innovatieve veranderingen, wat bij de andere 13-inch variant dus niet het geval is.

MacBook Pro 2016

15-inch variant

De 15-inch variant van de nieuwe MacBook Pro heeft een 67 procent helderder retina scherm. Daarnaast is het contrast van het scherm 67% hoger dan zijn voorgangers en is kleurengamma helderder. Dat is vooral goed nieuws voor visuele artiesten die vaak foto’s en video’s bewerken.

Processors en aansluitingen

MacBook Pro 2016De nieuwe MacBook Pro modellen worden nog steeds aangedreven door Intel i5 of i7 processors, dit keer wel met nieuwe thermische koeling om oververhitting te voorkomen. Ook zijn de processors volgens Apple een stuk stiller dan hun voorgangers.

Met de nieuwe MacBook Pro neemt Apple ook afscheid van Magsafe, de magnetische aansluiting. In plaats daarvan worden de nieuwe modellen opgeladen middels de Thunderbolt ports, waarvan er maar liefst vier op de nieuwe MacBooks gevonden kunnen worden. Middels een adapter kun je de Thunderbolt ports ook gewoon gebruiken als USB, HDMI of VGA. De headphone jack is wel nog gewoon te vinden op de nieuwe MacBooks.

Prijzen

De nieuwe laptop van Apple is helaas nog prijziger dan zijn voorgangers. Voor de meest kale 13-inch versie, dus zonder Touch Bar en Touch ID, zul je maar liefst 1699 euro moeten neerleggen.  De 13-inch variant met de nieuwe toevoegingen kost 1799 euro. Aan de 15-inch variant van de nieuwe MacBook Pro hangt een prijskaartje van 2399 euro. Voor alle opties en prijzen kun je terecht bij Apple.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters