Maffe mobieltjes maand in Japan

Dat Japanners hele andere eisen stellen aan hun mobiele telefoons dan westerlingen, mag bekend zijn. Het kan de Japanners niet gek genoeg zijn. En provider Docomo speelt daarop in met de presentatie van een aantal zeer vreemde mobieltjes.

touchwood

Zo is er eentje van hout, de Sharp TouchWood, die in een beperkte oplage van slechts 15.000 stuks wordt verkocht. Elke eigenaar van zo’n houten telefoontje, dat er ook nog eens licht niervormig uitziet, is ervan verzekerd dat niemand er net zoeen heeft als hij, omdat de lijnen in het hout in geen twee telefoons hetzelfde zijn. De telefoon is verder aardig compleet uitgerust: vijf megapixel camera, 3.4 inch scherm, micro-sdhc ingang, en uiteraard bel- en internetfuncties.

Gek mobieltje nummer twee is van Fujitsu. Op de foto zie je er twee. Ze zijn heel dun en zien eruit alsof het speelgoedtelefoontjes zijn, zo felgekleurd zijn ze. De Fujitsu F-04C featurephone komt in drie smaken: Cecil McBee, Pinky Girls, en Cocolulu. Met een pennetje kun je de foto’s die je ermee maakt opfleuren met tekeningetjes. Da’s een populaire hobby bij de Japanners. Ook deze toestellen zijn compleet uitgerust met een 5 megapixel camera, nog een frontcamera van 1,3 megapixel en een 3 inch scherm.

En dan gek mobieltje nummer drie. Die is van LG en ziet er helemaal niet uit als een telefoon, maar als een compacte digitale camera. Ergens in die camera zit een telefoonfunctie verborgen, maar het is wel duidelijk dat de aandacht hier helemaal op de camerafunctie is gericht. De naam van het toestel is minder creatief dan het ding zelf: de LG L-03c.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat al deze opmerkelijke toestellen naar Europa komen. En we hebben het overigens nog niet gehad over de 3D-toestellen die verschillende merken momenteel presenteren, het mobieltje in de vorm van een koekje en – hee! een tamelijk normale LG Android telefoon met een toetsenbordje, draaiend op Froyo 2.2. Die laatste lijkt nog het meest interessant voor de nuchtere Nederlandse markt.

docomo1

 

docomo2

 

docomo3

 

Bron: docomo

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters