Google Calendar en old school muurkalender in één: de Magic Calendar

De Magic Calendar heeft het uiterlijk van een traditionele wandkalender. Waar de kalender normaal gesproken van papier is gemaakt, bestaat de Magic Calendar echter uit een e-ink display.

Kalenders

Magic CalendarDe mens lijkt zich altijd al bezig te hebben gehouden met kalenders. Zelfs de Maya’s vonden het nodig een kalender te maken, niet wetende dat ze daarmee honderden jaren later behoorlijk wat mensen de stuipen op het lijf zouden jagen. De kalender heeft al verschillende evoluties meegemaakt. Waar we eerst afspraken met pen en papier moesten noteren, worden nu vooral digitale agenda’s gebruikt. Deze zijn veel makkelijker bij te houden en kunnen gesynchroniseerd worden met allerlei verschillende apparaten en personen. Hoewel de meeste mensen digitale agenda’s zoals Google Calendar als een verbetering zien, wordt de goede oude muur kalender soms toch wel gemist. Zou het niet fijn zijn als Google Calendar gewoon met een old school kalender gesynchroniseerd kon worden? Volgens een Japans Androids Experiments campagne zou dit in de toekomst mogelijk moeten zijn met de Magic Calendar.

E-ink display in plaats van papier

De Magic Calendar heeft het uiterlijk van een traditionele wandkalender. Waar de kalender normaal gesproken van papier is gemaakt, bestaat de Magic Calendar echter uit een e-ink display. Omdat e-ink displays een lage resolutie heeft en daarbij erg zuinig zijn, is het de perfecte oplossing voor een digitale kalender. De Magic Calendar wordt automatisch gesynchroniseerd met bijvoorbeeld Google Calendar en toont de afspraken op het display.

Nooit meer kalender omslaan met Magic Calendar

Het feit dat de Magic Calendar uit een display bestaat neemt veel van de nadelen van een papieren kalender weg. Er hoeft ten eerste niet elk jaar een nieuwe kalender te worden gekocht. Het is ook zo dat, tenzij het een jaarkalender betreft, de kalender niet meer elke maand of week weer omgeslagen moet worden. Veranderingen kunnen ook makkelijk worden bijgewerkt, zonder er een kliederboel van te maken. Een volgende stap zou kunnen zijn dat gebruikers ook via de Magic Calendar afspraken kunnen invoeren, welke vervolgens in Google Calendar verschijnen.

Op het moment is de Magic Calendar nog slechts een concept. Het is dus onzeker of het product ooit daadwerkelijk het licht zal zien.

Bron: Magic Calendar

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters