Malware voor Android maakt grote groei door

Antivirusfirma Kaspersky waarschuwt voor een grote groei van malware-apps voor Androidtelefoons. De firma heeft in maart zeventig verschillende soorten malware-apps geïdentificeerd, en dat waren er vorig jaar september nog maar twee.

Malware

Het tempo van de groei van deze schadelijke programma’s is wat hier de meeste zorgen baart. Het populaire mobiele besturingssysteem trekt kennelijk steeds meer hackers aan die de telefoons op afstand willen overnemen. Dat de zorgen niet voor niets zijn, bleek al eerder toen Google dik vijftig malware-apps uit de Android Market verwijderde. Ook werden die apps op afstand door Google van Androidtelefoons verwijderd.

De verwijderde apps gaven hackers de mogelijkheid om de toestellen op afstand over te nemen en persoonlijke informatie buit te maken.

Kaspersky meldt dat het bedrijf in het derde kwartaal van dit jaar antivirussoftware gaat aanbieden voor Androidtelefoons. Ook Google neemt inmiddels maatregelen om de Android Market, waar voorheen weinig controle was op apps, beter te beschermen tegen malware.

Dat er iets met de veiligheid van Android moet gebeuren lijkt alleen al door het aantal Androidtelefoons nodig. Verwacht wordt dat Android draait op bijna 29 procent van alle smartphones die dit jaar worden verkocht.

De software van Google doet zijn intrede in steeds goedkopere telefoons en begint flink te concurreren met de telefoons in het lagere segment van bijvoorbeeld Nokia.

Bron: Cellular News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. DrijverR -

    "Ook Google neemt inmiddels maatregelen om de Android Market, waar voorheen weinig controle was op apps" Google is daar elke dag mee bezig en hebben al heel wat verwijderd. Begrijpelijk dat een virus – anti-virus programma de schrik er in wil brengen om de verkoop alvast te promoten, begrijpelijk maar de anti-virus is totaal niet noodzakelijk voor android,

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters