Malware voor Android maakt grote groei door

Antivirusfirma Kaspersky waarschuwt voor een grote groei van malware-apps voor Androidtelefoons. De firma heeft in maart zeventig verschillende soorten malware-apps geïdentificeerd, en dat waren er vorig jaar september nog maar twee.

Malware

Het tempo van de groei van deze schadelijke programma’s is wat hier de meeste zorgen baart. Het populaire mobiele besturingssysteem trekt kennelijk steeds meer hackers aan die de telefoons op afstand willen overnemen. Dat de zorgen niet voor niets zijn, bleek al eerder toen Google dik vijftig malware-apps uit de Android Market verwijderde. Ook werden die apps op afstand door Google van Androidtelefoons verwijderd.

De verwijderde apps gaven hackers de mogelijkheid om de toestellen op afstand over te nemen en persoonlijke informatie buit te maken.

Kaspersky meldt dat het bedrijf in het derde kwartaal van dit jaar antivirussoftware gaat aanbieden voor Androidtelefoons. Ook Google neemt inmiddels maatregelen om de Android Market, waar voorheen weinig controle was op apps, beter te beschermen tegen malware.

Dat er iets met de veiligheid van Android moet gebeuren lijkt alleen al door het aantal Androidtelefoons nodig. Verwacht wordt dat Android draait op bijna 29 procent van alle smartphones die dit jaar worden verkocht.

De software van Google doet zijn intrede in steeds goedkopere telefoons en begint flink te concurreren met de telefoons in het lagere segment van bijvoorbeeld Nokia.

Bron: Cellular News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. DrijverR -

    "Ook Google neemt inmiddels maatregelen om de Android Market, waar voorheen weinig controle was op apps" Google is daar elke dag mee bezig en hebben al heel wat verwijderd. Begrijpelijk dat een virus – anti-virus programma de schrik er in wil brengen om de verkoop alvast te promoten, begrijpelijk maar de anti-virus is totaal niet noodzakelijk voor android,

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji ­čś▒ lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters