Malware voor Android maakt grote groei door

Antivirusfirma Kaspersky waarschuwt voor een grote groei van malware-apps voor Androidtelefoons. De firma heeft in maart zeventig verschillende soorten malware-apps geïdentificeerd, en dat waren er vorig jaar september nog maar twee.

Malware

Het tempo van de groei van deze schadelijke programma’s is wat hier de meeste zorgen baart. Het populaire mobiele besturingssysteem trekt kennelijk steeds meer hackers aan die de telefoons op afstand willen overnemen. Dat de zorgen niet voor niets zijn, bleek al eerder toen Google dik vijftig malware-apps uit de Android Market verwijderde. Ook werden die apps op afstand door Google van Androidtelefoons verwijderd.

De verwijderde apps gaven hackers de mogelijkheid om de toestellen op afstand over te nemen en persoonlijke informatie buit te maken.

Kaspersky meldt dat het bedrijf in het derde kwartaal van dit jaar antivirussoftware gaat aanbieden voor Androidtelefoons. Ook Google neemt inmiddels maatregelen om de Android Market, waar voorheen weinig controle was op apps, beter te beschermen tegen malware.

Dat er iets met de veiligheid van Android moet gebeuren lijkt alleen al door het aantal Androidtelefoons nodig. Verwacht wordt dat Android draait op bijna 29 procent van alle smartphones die dit jaar worden verkocht.

De software van Google doet zijn intrede in steeds goedkopere telefoons en begint flink te concurreren met de telefoons in het lagere segment van bijvoorbeeld Nokia.

Bron: Cellular News

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters