Malware voor Android maakt grote groei door

Antivirusfirma Kaspersky waarschuwt voor een grote groei van malware-apps voor Androidtelefoons. De firma heeft in maart zeventig verschillende soorten malware-apps geïdentificeerd, en dat waren er vorig jaar september nog maar twee.

Malware

Het tempo van de groei van deze schadelijke programma’s is wat hier de meeste zorgen baart. Het populaire mobiele besturingssysteem trekt kennelijk steeds meer hackers aan die de telefoons op afstand willen overnemen. Dat de zorgen niet voor niets zijn, bleek al eerder toen Google dik vijftig malware-apps uit de Android Market verwijderde. Ook werden die apps op afstand door Google van Androidtelefoons verwijderd.

De verwijderde apps gaven hackers de mogelijkheid om de toestellen op afstand over te nemen en persoonlijke informatie buit te maken.

Kaspersky meldt dat het bedrijf in het derde kwartaal van dit jaar antivirussoftware gaat aanbieden voor Androidtelefoons. Ook Google neemt inmiddels maatregelen om de Android Market, waar voorheen weinig controle was op apps, beter te beschermen tegen malware.

Dat er iets met de veiligheid van Android moet gebeuren lijkt alleen al door het aantal Androidtelefoons nodig. Verwacht wordt dat Android draait op bijna 29 procent van alle smartphones die dit jaar worden verkocht.

De software van Google doet zijn intrede in steeds goedkopere telefoons en begint flink te concurreren met de telefoons in het lagere segment van bijvoorbeeld Nokia.

Bron: Cellular News

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters