Man krijgt telefoonrekening van 2200 euro

De heer Veldhuizen, een 73-jarige man die vandaag bij “Kassa, de Verlenging” te zien was op tv, heeft een rekening van 2200 euro van Ziggo gekregen. Hij schijnt meerdere malen een sekslijn te hebben gebeld volgen Ziggo, terwijl hij niet thuis was.

Ziggo

De man was, samen met zijn dochter, op maandag 16 maart te zien in het tv-progamma Kassa, waar beiden verklaarden dat de heer Veldhuizen op de tijden dat er gebeld is met het 0906-nummer niet thuis was. De dochter geeft aan dat verschillende mensen kunnen bevestigen dat hij op die momenten niet thuis was.

Medewerkers van Ziggo hebben meteen toen men het hoge verbruik constateerde een brief gestuurd naar de man, waarin stond dat de rekening “iets” hoger zou zijn dan normaal het geval was. Voordat de twee naar Kassa stapten bleef Ziggo bij het feit dat de man zijn telefoonrekening gewoon moest gaan betalen. In het progamma geeft Gradus Vos, woordvoeder van Ziggo, aan dat de man deze echter niet hoeft te betalen.

Vos geeft aan dat er verschillende verklaringen voor deze zogenaamde “spook”- telefoontjes kunnen zijn. “We krijgen vaker te maken met mensen die ineens een hogere rekening gekregen hebben. In 99% van die gevallen blijkt dat er toch met een sekslijn is gebeld door de zoon of de vader. Dat kan tot heel vervelende situaties leiden,” aldus de Vos. Een andere gangbare verklaring is dat mensen met de telefoonlijn bellen via software die per ongeluk is geinstaleerd op de pc. Dat Ziggo de schuld geeft aan software die betaallijnen belt komt ons echter heel vreemd voor. Mensen die bij Ziggo zitten hebben namelijk 9 van de 10 keer een combipakket, waarbij telefoon, internet en tv via de kabel gaat. In zo’n situatie is het zeer ongebruikelijk dat er een telefoonlijn aangesloten is op de computer. We snappen dan ook niet hoe het kan dat Ziggo beweert dat er naar buiten gebeld wordt via een betaallijn.

De woordvoerder van Ziggo blijft er echter bij dat er gebeld moet zijn vanuit het huis van de heer Veldhuizen, omdat dat te zien is aan zijn modem. De woordvoerder geeft echter ook aan dat er een storing was geweest bij de telefoonmaatschappij tijdens de gevoerde telefoontjes met de sekslijn, om deze reden hoeft de man zijn rekening niet te betalen.
Hij zegt in het progamma vervolgens nog “dat de kans dat er telefoonrekeningen verkeerd zijn kleiner is dan dat er een meteoriet op uw huis valt”. De heer Veldhuizen heeft volgens hem gewoon pech gehad. Wij hopen dat de kans kleiner is dat we inderdaad die meteoriet op ons dak krijgen, helemaal als Ziggo dit soort rare verhalen blijft verkondigen.

Bron: Kassa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Robert Webbe -

    Ik kan zo een paar scenario's bedenken waardoor anderen op zijn telefoonlijn kunnen bellen:
    – Heeft die man wellicht nog een slecht beveiligde draadloze telefoon? Door dan rondom zijn huis te gaan staan kun je zijn "lijn" overnemen.
    – Woont hij in een appartement? Bij appartementen wordt er meestal een soort "moederkabel" doorgelust langs vele woningen. Als je het telefoonstopcontact demonteert, kun je gemakkelijk bij de lijn van je buren.
    – Heeft deze man wellicht een telefoon doorgetrokken naar een minder bewaakte ruimte zoals bijvoorbeeld een schuur? Een buurjongen kan dan makkelijk misbruik maken van die telefoon.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters