Manager Apple verkoopt bedrijfsgeheimen aan leveranciers

Een manager van Apple is gearresteerd omdat de beste man bedrijfsgeheimen van de fabrikant aan Aziatische leveranciers had verkocht. In totaal is de man voor meer dan een miljoen dollar omgekocht door meerdere bedrijven waaraan interne informatie is verschaft van Apple.

Apple patent

Een manager met de naam Paul Shin Devine die verantwoordelijk was als global supply manager bij Apple is eind vorige week gearresteerd op verdenking van het doorverkopen van bedrijfsgeheimen. Devine zou voor meer dan een miljoen dollar steekpenningen hebben aangenomen van meerdere Aziatische fabrikanten in ruil voor informatie van interne Apple-documenten. De manager zou verschillende cruciale gegevens hebben verstrekt aan verschillende accessoire producenten die verschillende producten maken voor de iPod Touch en de iPhone. De producenten zouden de verkregen informatie gebruikt hebben om een betere positie in te kunnen nemen tijdens onderhandelingen met Apple en de producent verder onder druk te zetten voor eigen gewin, aldus Intomobile. Volgens de aanklacht tegen Devine heeft hij dit kunstje jaren kunnen uitvoeren en daarvoor zelfs de naam van zijn vrouw gebruikt om verschillende bankrekeningen te openen.

Apple heeft de man op staande voet ontslagen en een aanklacht ingediend die momenteel door de FBI in behandeling wordt genomen. De FBI moet nagaan hoeveel schade hierdoor Apple heeft geleden en de producent is dan ook van plan om de geleden schaden tot de laatste cent op Devine en zijn financiers te gaan verhalen. Voor Apple is dit de eerste keer in de geschiedenis dat een dergelijke zaak naar buiten is gekomen en dat een openbare aanklacht is ingediend tegen een personeelslid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters