'Marge Apple op iPad Air tussen de 45 en 61 procent'

Het kost fabrikant Apple omgerekend tussen de 200 en de 270 euro aan onderdelen om een iPad Air te fabriceren. Dit betekent dat de Air voor de fabrikant 30 euro goedkoper is dan de derde generatie iPad. Deze cijfers meldt AllThingsD op basis van een analyse van de componenten die in de onlangs gelanceerde iPad zitten.

Voor het rapport heeft AllThingsD de hulp ingeschakeld van de analisten van iSuppli. Andrew Rassweiler van iSuppli laat aan de website weten dat de productie van het scherm van de iPad Air duurder is dan die van de derde generatie iPad (de vorige full-size iPad die iSuppli heeft geanalyseerd). Al met al wordt geschat dat het scherm (inclusief touchscreen-aansturing) Apple iets minder dan 100 euro kost wat zou betekenen dat Apple 25 euro meer per display betaald dan bij de derde generatie iPad. Waarschijnlijk is dit te wijten aan het feit dat scherm van de iPad Air dunner is die van zijn voorgangers

Ondanks dat het scherm duurder is geworden betaalt Apple voor alle basiscomponenten in totaal ergens tussen de 200 en de 270 euro. Dat zou betekenen dat Apple, op basis van de lage schatting, iets meer dan 30 euro minder betaalt per geproduceerde iPad, ondanks dat het scherm duurder is geworden. De kostendaling is mogelijk omdat de rest van de componenten goedkoper zijn geworden om te produceren. Zo wordt geschat dat Apple slechts 13 euro voor de A7-processor betaald (3,70 euro minder dan wat zij betaalde voor de A5-chip).

Verder gebruikt Apple veel oude componenten die inmiddels in prijs zijn gedaald. Zo gebruikt ze nog altijd de touchscreencontroller-chip van Broadcom, de Cirrus Logic audiochip en de gyroscoop van STMicroelectronics. Deze onderdelen zijn allemaal al een tijdje op de markt waardoor ze goedkoper zijn geworden.

Volgens de analyse pakt Apple een marge van 45 procent op het 16GB-model zonder WiFi (adviesprijs: 479 euro) en een marge van 61 procent op het duurste 128GB-model met LTE (adviesprijs: 869 euro).

'Marge Apple op iPad Air tussen de 45 en 61 procent' ipad air exploded 

Bron: AllThingsD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iOS 11.1 emoji's

Dit zijn de nieuwe emoji’s die je met iOS 11.1 krijgt lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

iPhone 6 toestellen

Met iOS 11 hoef je nooit meer om wifi-wachtwoorden te vragen lees verder

iOS 11 toestellen

iOS 11: waarom je nog even moet wachten met het updaten lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

iPhone 6

Zo bespaar je opslagruimte met iOS 11 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters