Market-update voor Android al te vinden in custom ROM

De bekende custom-rom-bakker Cyanogen heeft in een update van zijn Android-rom een nieuwe versie van de Android Market toegevoegd. Deze is bestemd voor de Android 1.6-update die binnenkort verwacht wordt voor eindgebruikers. Wie echter nu al een voorproefje wil, kan daarvoor CyanogenMod 4.1.11.1 op zijn gerootete Android-telefoon zetten.

Android Market Donut

De Android-SDK voor versie 1.6 is onlangs uitgebracht voor developers. Tot op heden hebben we echter nog geen nieuwe roms met de Donut-versie van Android mogen verwelkomen. Cyanogen geeft met zijn CyanogenMod een klein voorproefje van de features die we in 1.6 Donut zullen zien. In de laatste experimental release (4.1.11.1) heeft hij de nieuwe Android Market in zijn rom ingebakken. De nieuwe applicatiewinkel biedt veel extra functionaliteiten. Zo is het nu mogelijk om via meer filters te zoeken naar applicaties. Dit houdt in dat je de beste gratis en betaalde applicaties overzichtelijk op een rijtje kunt krijgen. Ook kun je zoeken op de laatst toegevoegde applicaties. Verder heeft de interface een make-over gekregen, en is er een ander likje verf overheen gegaan: van zwart naar wit.

Versie 1.6 van Android heeft nog meer verbeteringen. Zo is er een uitgebreide batterijgebruikindicator die je veel informatie geeft over wat er zoal stroom slurpt. Verder is de camcorder verbeterd, en is er een quick search bar toegevoegd. Hoewel Cyanogen in zijn custom rom wel de nodige Donut-code heeft verwerkt, zitten deze features er nog niet in. Wanneer deze wel toegevoegd zullen worden is niet bekend. Ook is nog niet bekend wanneer de smartphonefabrikanten de eerste Android 1.6-roms uit zullen rollen. Wie niet kan wachten op de Market-update kan ervoor kiezen de CyanogenMod te installeren. Het is hiervoor wel nodig om je Android-telefoon te rooten. Meer informatie over de rom en het flashproces vind je op de site van Cyanogen.

Bron: Cyanogen

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters