Market-update voor Android al te vinden in custom ROM

De bekende custom-rom-bakker Cyanogen heeft in een update van zijn Android-rom een nieuwe versie van de Android Market toegevoegd. Deze is bestemd voor de Android 1.6-update die binnenkort verwacht wordt voor eindgebruikers. Wie echter nu al een voorproefje wil, kan daarvoor CyanogenMod 4.1.11.1 op zijn gerootete Android-telefoon zetten.

Android Market Donut

De Android-SDK voor versie 1.6 is onlangs uitgebracht voor developers. Tot op heden hebben we echter nog geen nieuwe roms met de Donut-versie van Android mogen verwelkomen. Cyanogen geeft met zijn CyanogenMod een klein voorproefje van de features die we in 1.6 Donut zullen zien. In de laatste experimental release (4.1.11.1) heeft hij de nieuwe Android Market in zijn rom ingebakken. De nieuwe applicatiewinkel biedt veel extra functionaliteiten. Zo is het nu mogelijk om via meer filters te zoeken naar applicaties. Dit houdt in dat je de beste gratis en betaalde applicaties overzichtelijk op een rijtje kunt krijgen. Ook kun je zoeken op de laatst toegevoegde applicaties. Verder heeft de interface een make-over gekregen, en is er een ander likje verf overheen gegaan: van zwart naar wit.

Versie 1.6 van Android heeft nog meer verbeteringen. Zo is er een uitgebreide batterijgebruikindicator die je veel informatie geeft over wat er zoal stroom slurpt. Verder is de camcorder verbeterd, en is er een quick search bar toegevoegd. Hoewel Cyanogen in zijn custom rom wel de nodige Donut-code heeft verwerkt, zitten deze features er nog niet in. Wanneer deze wel toegevoegd zullen worden is niet bekend. Ook is nog niet bekend wanneer de smartphonefabrikanten de eerste Android 1.6-roms uit zullen rollen. Wie niet kan wachten op de Market-update kan ervoor kiezen de CyanogenMod te installeren. Het is hiervoor wel nodig om je Android-telefoon te rooten. Meer informatie over de rom en het flashproces vind je op de site van Cyanogen.

Bron: Cyanogen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters