Marketplace Windows Phone al op 20.000 apps

De Windows Phone Marketplace heeft weer een feestje te vieren. Precies 219 dagen na de lancering van de downloadwinkel is het aantal apps de 20.000 gepasseerd.

Windows Phone 7 Marketplace

Ter vergelijking: de moeder aller downloadwinkels, de App Store van Apple, had er 215 dagen voor nodig om dat aantal apps te halen. Windows Phone zit daar dus qua tempo maar net achter. En het is veel sneller dan de groei van de Android Market die er dertien maanden voor nodig had (419 dagen) om dat punt te passeren.

Dan hebben we het nog niet eens over de Blackberry App World, die er dik twee jaar (684 dagen) over deed om 20.000 apps te verzamelen. Daar zitten nu trouwens iets van 30.000 apps in, en het ziet ernaar uit dat Windows Phone het aantal Blackberry-apps snel zal inhalen.

In de Windows Phone Marketplace is bijna de helft van alle apps gratis. De betaalde apps kosten bijna allemaal 99 dollarcent. Spellen vormen de grootste categorie, met 1 procent van alle apps.

De groei van de Marketplace gaat nog iets sneller dan enkele weken geleden werd voorspeld. Toen werd 16.000 apps aangetikt en werd gedacht dat het tot half juni zou duren voor de 20.000 zou worden gehaald.

Bij die groei luidt wel voortdurend de kritiek dat er wel heel erg veel gelijksoortige apps in de Marketplace staan. Tientallen apps van andere ontwikkelaars die allemaal hetzelfde doen, zoals het tonen van aandelenkoersen bijvoorbeeld. Of tientallen apps die de beroemde uitspraken van bekende mensen laten zien. Critici noemen dat geen Apps, maar Crapps.

Bron: Wmpoweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Automon Pokémon Go Politie

Politie Nederland komt met eigen variant Pokémon Go: Automon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters