Marketplace Windows Phone al op 20.000 apps

De Windows Phone Marketplace heeft weer een feestje te vieren. Precies 219 dagen na de lancering van de downloadwinkel is het aantal apps de 20.000 gepasseerd.

Windows Phone 7 Marketplace

Ter vergelijking: de moeder aller downloadwinkels, de App Store van Apple, had er 215 dagen voor nodig om dat aantal apps te halen. Windows Phone zit daar dus qua tempo maar net achter. En het is veel sneller dan de groei van de Android Market die er dertien maanden voor nodig had (419 dagen) om dat punt te passeren.

Dan hebben we het nog niet eens over de Blackberry App World, die er dik twee jaar (684 dagen) over deed om 20.000 apps te verzamelen. Daar zitten nu trouwens iets van 30.000 apps in, en het ziet ernaar uit dat Windows Phone het aantal Blackberry-apps snel zal inhalen.

In de Windows Phone Marketplace is bijna de helft van alle apps gratis. De betaalde apps kosten bijna allemaal 99 dollarcent. Spellen vormen de grootste categorie, met 1 procent van alle apps.

De groei van de Marketplace gaat nog iets sneller dan enkele weken geleden werd voorspeld. Toen werd 16.000 apps aangetikt en werd gedacht dat het tot half juni zou duren voor de 20.000 zou worden gehaald.

Bij die groei luidt wel voortdurend de kritiek dat er wel heel erg veel gelijksoortige apps in de Marketplace staan. Tientallen apps van andere ontwikkelaars die allemaal hetzelfde doen, zoals het tonen van aandelenkoersen bijvoorbeeld. Of tientallen apps die de beroemde uitspraken van bekende mensen laten zien. Critici noemen dat geen Apps, maar Crapps.

Bron: Wmpoweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go update

Grote update Pokémon Go introduceert nieuwe Gyms, co-op Raids en meer! lees verder

My Om Nom

De vijf beste apps die je een virtueel huisdier geven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters