Markt voor apps gaat meer dan verdubbelen in vier jaar

De markt voor mobiele apps zal zich de komende vier jaar meer dan verdubbelen, zo meldt Juniper Research. In 2016 worden er volgens de berekeningen van Juniper 66 miljard apps gedownload naar smartphones en tablets.

Nokia N9 apps

De marktonderzoeker laat weten dat er vorig jaar in totaal 31 miljard apps zijn gedownload naar smartphones en tablets van alle platformen bij elkaar. Dat is al een gigantisch aantal, maar het wordt nog veel meer. In 2016 zullen smartphone- en tableteigenaren de downloadwinkels maar liefst 66 miljard keer bezoeken om er een app uit te halen voor hun apparaat. De mobiele apps zijn dus niet meer weg te denken.

Juniper bekeek zowel de ontwikkelingen van apps als van webgebaseerde downloads. De winst die de apps de ontwikkelaars opleveren in 2016 is 51 miljard dollar. Het meeste geld wordt verdiend met apps voor smartphones, gevolgd door apps voor tablets en featuretelefoons.

In 2011 waren tablets goed voor slechts zeven procent van de app-opbrengsten. Dat gaat snel veranderen. In 2015 is een kwart van de winst afkomstig van tablet-apps. De markt voor deze apps groeit jaarlijks met vijftig procent. Geen verrassing is het dat de opbrengsten van apps de komende jaren dalen voor featuretelefoons, die steeds vaker worden vervangen door smartphones.

Het is geen verrassing dat Apple de meeste apps aan de man brengt. In januari 2011 ging het bedrijf over de tien miljard downloads heen. Bijna een jaar later meldde ook Google dat de tien miljard app-downloads was bereikt in Google Play.

Om een idee te geve van de groei van de app-industrie: in 2008 werden er 2,1 miljard apps gedownload. Ondanks al die grote getallen blijven veel app-ontwikkelaars toch kwakkelen met hun eigen winstcijfers. Apps die niet in de top honderd staan van populaire apps, worden door klanten nauwelijks gevonden. Juniper adviseert stevige reclamecampagnes voor app-ontwikkelaars die iets moois hebben verzonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

The Last Jedi: vijf mobiele Star Wars games die je moet checken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters