Markt voor apps gaat meer dan verdubbelen in vier jaar

De markt voor mobiele apps zal zich de komende vier jaar meer dan verdubbelen, zo meldt Juniper Research. In 2016 worden er volgens de berekeningen van Juniper 66 miljard apps gedownload naar smartphones en tablets.

Nokia N9 apps

De marktonderzoeker laat weten dat er vorig jaar in totaal 31 miljard apps zijn gedownload naar smartphones en tablets van alle platformen bij elkaar. Dat is al een gigantisch aantal, maar het wordt nog veel meer. In 2016 zullen smartphone- en tableteigenaren de downloadwinkels maar liefst 66 miljard keer bezoeken om er een app uit te halen voor hun apparaat. De mobiele apps zijn dus niet meer weg te denken.

Juniper bekeek zowel de ontwikkelingen van apps als van webgebaseerde downloads. De winst die de apps de ontwikkelaars opleveren in 2016 is 51 miljard dollar. Het meeste geld wordt verdiend met apps voor smartphones, gevolgd door apps voor tablets en featuretelefoons.

In 2011 waren tablets goed voor slechts zeven procent van de app-opbrengsten. Dat gaat snel veranderen. In 2015 is een kwart van de winst afkomstig van tablet-apps. De markt voor deze apps groeit jaarlijks met vijftig procent. Geen verrassing is het dat de opbrengsten van apps de komende jaren dalen voor featuretelefoons, die steeds vaker worden vervangen door smartphones.

Het is geen verrassing dat Apple de meeste apps aan de man brengt. In januari 2011 ging het bedrijf over de tien miljard downloads heen. Bijna een jaar later meldde ook Google dat de tien miljard app-downloads was bereikt in Google Play.

Om een idee te geve van de groei van de app-industrie: in 2008 werden er 2,1 miljard apps gedownload. Ondanks al die grote getallen blijven veel app-ontwikkelaars toch kwakkelen met hun eigen winstcijfers. Apps die niet in de top honderd staan van populaire apps, worden door klanten nauwelijks gevonden. Juniper adviseert stevige reclamecampagnes voor app-ontwikkelaars die iets moois hebben verzonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Youtube op achtergrond

Youtube op achtergrond luisteren op iOS en Android: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters