Markt voor apps gaat meer dan verdubbelen in vier jaar

De markt voor mobiele apps zal zich de komende vier jaar meer dan verdubbelen, zo meldt Juniper Research. In 2016 worden er volgens de berekeningen van Juniper 66 miljard apps gedownload naar smartphones en tablets.

Nokia N9 apps

De marktonderzoeker laat weten dat er vorig jaar in totaal 31 miljard apps zijn gedownload naar smartphones en tablets van alle platformen bij elkaar. Dat is al een gigantisch aantal, maar het wordt nog veel meer. In 2016 zullen smartphone- en tableteigenaren de downloadwinkels maar liefst 66 miljard keer bezoeken om er een app uit te halen voor hun apparaat. De mobiele apps zijn dus niet meer weg te denken.

Juniper bekeek zowel de ontwikkelingen van apps als van webgebaseerde downloads. De winst die de apps de ontwikkelaars opleveren in 2016 is 51 miljard dollar. Het meeste geld wordt verdiend met apps voor smartphones, gevolgd door apps voor tablets en featuretelefoons.

In 2011 waren tablets goed voor slechts zeven procent van de app-opbrengsten. Dat gaat snel veranderen. In 2015 is een kwart van de winst afkomstig van tablet-apps. De markt voor deze apps groeit jaarlijks met vijftig procent. Geen verrassing is het dat de opbrengsten van apps de komende jaren dalen voor featuretelefoons, die steeds vaker worden vervangen door smartphones.

Het is geen verrassing dat Apple de meeste apps aan de man brengt. In januari 2011 ging het bedrijf over de tien miljard downloads heen. Bijna een jaar later meldde ook Google dat de tien miljard app-downloads was bereikt in Google Play.

Om een idee te geve van de groei van de app-industrie: in 2008 werden er 2,1 miljard apps gedownload. Ondanks al die grote getallen blijven veel app-ontwikkelaars toch kwakkelen met hun eigen winstcijfers. Apps die niet in de top honderd staan van populaire apps, worden door klanten nauwelijks gevonden. Juniper adviseert stevige reclamecampagnes voor app-ontwikkelaars die iets moois hebben verzonnen.

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters