Markt vreest voor onderdelentekort tablets

Volgens bronnen binnen de industrie dreigt er een tekort aan onderdelen voor tablets. De productie zou de vraag, die opeens flink stijgt, niet kunnen bijbenen.

Samsung Galaxy Tab AAP

Vooral de schermen en de accu’s zouden schaars zijn. Producenten melden dat ze moeten kiezen tussen het produceren van accu’s voor tablets, of voor andere apparaten zoals notebooks. Er is simpelweg niet genoeg productiecapaciteit om de vraag naar tabletaccu’s bij te benen en daarom moeten accuproducenten keuzes maken. Dat kan er toe leiden dat er niet aan de vraag van tablets voldaan kan worden, maar het zou ook kunnen dat de prijzen van bijvoorbeeld laptops omhoog gaan omdat daar niet genoeg aanbod is.

Het is niet de eerste keer dat er tekorten zijn in de telecomindustrie. Eerder meldde Acer al dat er een ware wedloop is ontstaan op schaarse onderdelen voor smartphones. Ook daar ging het onder andere over schermen, en dan in het bijzonder de amoled-exemplaren. Als gevolg daarvan werd de HTC Desire al uitgerust met een lcd-scherm in plaats van het amoled-exemplaar dat in eerdere Desire’s zat.

Bron: Telecompaper

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters