Marktaandeel Android in VS daalt iets vanwege nieuwe iPhones

Het marktaandeel van Android in de Verenigde Staten is een beetje gedaald vanwege de komst van de nieuwe iPhone 5S en iPhone 5C. Die knagen aan dat marktaandeel, blijkt uit de laatste cijfers van marktanalist Comscore.

Apple iPhone 5c img 0730

Android blijft overigens het grootste besturingssysteem, maar iOS – het besturingssysteem van de iPhone en de iPad – krijgt er een beetje bij. iOS komt op de tweede plaats.

Android heeft volgens de laatste cijfers net iets meer dan de helft van de markt in handen, met 51,6 procent. Dat is 0,8 procent minder dan afgelopen voorjaar. iOS steeg juist met 1,5 procent naar een marktaandeel van 40,7 procent.

Alle andere besturingssystemen kachelen er op grote afstand achteraan op de Amerikaanse markt. BlackBerry komt op de derde plaats met 4 procent, Microsoft met 3,2 procent en Symbian vult het laatste gaatje van de taart met 0,3 procent.

In de lagere regionen is een kleine verschuiving te zien. BlackBerry heeft 0,8 procent marktaandeel ingeleverd, en Microsoft (Windows Phone) steeg met 0,2 procent. Symbian is langzaam maar zeker aan het uitsterven. Het afgeschreven besturingssysteem van Nokia daalde met 0,1 procent.

Wat de telefoonmerken betreft, is Apple met de iPhone de grootste, gevolgd door Samsung, dat met al zijn smartphones samen bijna een kwart van de Amerikaanse markt bedient. HTC komt op de derde plaats met 7,4 procent, wat een daling is van 1,3 procent vergeleken met vier maanden geleden. Motorola is goed voor 6,9 procent en LG voor 6,7 procent van de smartphonemarkt in de VS.

Marktaandeel Android in VS daalt een beetje vanwege nieuwe iPhones gsmarena 002 
Marktaandeel Android in VS daalt een beetje vanwege nieuwe iPhones gsmarena 001 

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

    Dit artikeltje is bijzonder lastig te rijmen met jullie eerdere post dat Android 79% van de markt heeft en Samsung 2x zoveel verkoopt als Apple.
    Ik denk dat de marketing-machine van Apple op volle toeren draait.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters