'Marktaandeel Androidtablets nu groter dan dat van de iPad'

Het aantal verkochte Androidtablets is voor het eerst groter dan het aantal verkochte iPads. De cijfers zijn afkomstig van ABI Research en gelden voor het tweede kwartaal van dit jaar, dat net is afgesloten.

Apple ipad 5 serie
Bron: Martin Hajek

De omzetcijfers van Androidtablets benadert ook die van de iPad, meldt ABI Research. Een en ander wordt vooral toegeschreven aan de gegroeide populariteit van Samsungtablets.

De 7-inch tablets zijn de laatste tijd aan een opmars bezig, meldt het onderzoeksbedrijf. Die vormen de meerderheid van de verscheepte tablets. De iPad mini is goed voor zestig procent van de totale iPad-verkoopcijfers, en bijna de helft van de omzet van alle door Apple verkochte tablets.

De iPad mini is lager geprijsd dan de grote broer en levert Apple dus minder winst op. Door de goedkopere iPad mini komt Apple inmiddels met zijn prijzen in de buurt van de andere tablets.

De dominantie van Apple op de tabletmarkt is dus zo’n beetje voorbij, kan worden geconcludeerd. Het marktaandeel van de iPad is kleiner, hoewel Apple in zijn eentje nog altijd meer geld verdient aan zijn tablets dan alle andere tabletfabrikanten bij elkaar.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

    " hoewel Apple in zijn eentje nog altijd meer geld verdient aan zijn tablets dan alle andere tabletfabrikanten bij elkaar."

    Dit is ook gelijk een van de oorzaken van het teruglopende marktaandeel. Mensen zien voor minder geld heel leuke androidtablets. Daarnaast wil niet iedereen zich schikken naar de dwangmatigheid die iOS met zich mee brengt.
    Ik denk dat dit nog maar het begin is en uiteindelijk zal het de zelfde kant op gaan als wat met de smartphonemarkt gebeurd is.

    Wat mij in hoge mate verbaast is dat de commercie de marktverhouding nog niet helemaal door heeft. Neem nou UPC, voor het live TV kijken is er nog altijd geen Android app. 8 op de 10 smartphone-bezitters en de helft van de tablet-bezitters laten ze schaamteloos links liggen.

Android O naadloze updates

Nooit meer opslagproblemen door Android O naadloze updates lees verder

Android O Developer Preview 2

Wordt Android O al volgende week uitgerold naar deze smartphones? lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Android O Android Octopus

Heeft Google onthuld waar Android O voor staat met nieuwe easter egg? lees verder

Android Oreo Google I/O

Android O: acht onmisbare features om naar uit te kijken lees verder

Android O

Poll: op welke versie van Android draait jouw smartphone? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters