Marktaandeel Bada groeit in Europa

Het is al een hele tijd stil rond Samsung’s Bada-besturingssysteem en het lijkt net of het bedrijf het een beetje opgegeven heeft, maar niets is minder waar. Volgens een analistenbureau neemt het marktaandeel van het besturingssysteem in Europa zelfs toe.

Samsung Wave AAP

Vorig jaar werd Bada groots afgetrapt met de Samsung Wave, die het best aardig deed op de markt. Later is er alleen nog een kleine update van de Wave uitgekomen en een aantal low-end en mid-range-toestellen, en inmiddels hoor je niets meer over Bada. Het leek er dan ook een beetje op dat Bada enigszins doodgebloed is, maar niets blijkt minder waar.

Een onderzoek van Kantar Worldpanel ComTech heeft uitgewezen dat Bada in de twaalf weken die eindigen op 17 april een marktaandeel van 8,8% in Frankrijk en 7,8% in Duitsland heeft. Italië en Groot Brittannië volgen: daar heeft Bada respectievelijk 3,3% en 1,3% marktaandeel. Meer gegevens met betrekking tot Bada heeft Cellular News, de bron van de informatie, niet gepubliceerd. Hoe het algehele marktaandeel van Bada in Europa is, dat is dus nog even de vraag.

Ter vergelijking publiceert de site nog wel cijfers voor Windows Phone: dat systeem heeft 1,5% marktaandeel in Frankrijk en 5,7% in Duitsland. Android, RIM en iOS domineren natuurlijk de smartphonewereld, met marktaandelen die in de tientallen procenten lopen. Zo heeft Android wereldwijd nu een marktaandeel van zo’n 30%.

De groei van Bada heeft er volgens Dominic Sunnebo, Consumer Insight Director bij Kantar Worldpanel mee te maken dat Samsung de mogelijkheid biedt om aan het concept van de smartphone te wennen met Bada. De toestellen zijn nog steeds relatief simpel en goedkoop, waardoor de overstap niet zo groot is. Dat vertaalt zich ook door in de cijfers: 90% van de Franse Bada-gebruikers stapt over van een featurephone volgens Kantar Worldpanel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters