'Marktaandeel iPad ligt nu op 75%'

De tablet-markt wordt nog steeds gedomineerd door de iPad van Apple, maar de Android-apparaten die op de markt beginnen te komen zijn met een inhaalslag bezig. Volgens Strategy Analytics ligt het marktaandeel van de iPad nu op 75%.

iPad

Dat was in het derde kwartaal van 2010 nog 95%. Hoewel het natuurlijk erg netjes is als je driekwart van een markt in handen hebt, is minder netjes om 20% van je marktaandeel af te staan terwijl je zelf beweert dat de concurrentie “damp” is tegenover jouw product. En voorlopig zijn alleen de Android-tablets die op Froyo draaien op de markt te vinden, daar zal binnenkort een flinke hoeveelheid Honeycomb-devices bij gaan komen. Daar tegenover staat natuurlijk de iPad 2 die binnenkort aangekondigd zal worden en het marktaandeel van Apple een nieuwe impuls zal geven.

Overigens lijkt de grootste concurrent van de iPad, de Samsung Galaxy Tab, het een stuk minder goed te doen dan de cijfers doen vermoeden. Samsung pronkte onlangs nog met erg hoge verkoopcijfers voor haar tablet. Dat dat het aantal tablets is dat bij Samsung de deur uit is gegaan, is niets nieuws. Zo worden die cijfers immers altijd gemeten. Volgens een manager van Samsung is het aantal tablets dat daadwerkelijk verkocht is echter opvallend klein. Een groot deel van de 2 miljoen verkochte apparaten ligt dus nog ergens in een magazijn.

Bron: Phone Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via