'Marktaandeel iPad ligt nu op 75%'

De tablet-markt wordt nog steeds gedomineerd door de iPad van Apple, maar de Android-apparaten die op de markt beginnen te komen zijn met een inhaalslag bezig. Volgens Strategy Analytics ligt het marktaandeel van de iPad nu op 75%.

iPad

Dat was in het derde kwartaal van 2010 nog 95%. Hoewel het natuurlijk erg netjes is als je driekwart van een markt in handen hebt, is minder netjes om 20% van je marktaandeel af te staan terwijl je zelf beweert dat de concurrentie “damp” is tegenover jouw product. En voorlopig zijn alleen de Android-tablets die op Froyo draaien op de markt te vinden, daar zal binnenkort een flinke hoeveelheid Honeycomb-devices bij gaan komen. Daar tegenover staat natuurlijk de iPad 2 die binnenkort aangekondigd zal worden en het marktaandeel van Apple een nieuwe impuls zal geven.

Overigens lijkt de grootste concurrent van de iPad, de Samsung Galaxy Tab, het een stuk minder goed te doen dan de cijfers doen vermoeden. Samsung pronkte onlangs nog met erg hoge verkoopcijfers voor haar tablet. Dat dat het aantal tablets is dat bij Samsung de deur uit is gegaan, is niets nieuws. Zo worden die cijfers immers altijd gemeten. Volgens een manager van Samsung is het aantal tablets dat daadwerkelijk verkocht is echter opvallend klein. Een groot deel van de 2 miljoen verkochte apparaten ligt dus nog ergens in een magazijn.

Bron: Phone Arena

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters