Marktaandeel Windows Phone krimpt

Na jarenlange magere groei, is het marktaandeel van besturingssysteem Windows Phone het afgelopen kwartaal voor het eerst gedaald, en wel met bijna een procent. Van 3,4% in Q2 2013 naar 2,5% in Q2 2014.

Marktaandeel Windows Phone krimpt Microsoft

Dat is een zware domper voor bedenker Microsoft van dit mobiele besturingssysteem, die vooral bekend is dankzij de Nokia Lumia-serie. De dominantie van Android en de iPhone is in de laatste cijfers van IDC zeer duidelijk te zien. Maar liefst 96% van alle verkochte telefoons in het afgelopen kwartaal was een Androidtelefoon of een iPhone.

Android heeft daarbij het leeuwendeel van de markt in handen, met 84,7%. iOS van de iPhone komt daar met 11,7% flink achter, maar komt wel op nummer twee. Gevolgd door Windows Phone op de derde plaats met 2,5% marktaandeel en BlackBerry met 0,5%. Er is nog een categorie ‘overige besturingssystemen’ die op een hoop zijn gegooid, en samen een marktaandeel van 0,6% bereiken.

In verkoopcijfers betekent dit dat er in het tweede kwartaal van dit jaar 255,3 miljoen Androidtelefoons zijn verkocht, 35,2 mijoen iPhones, en 7,4 miljoen Windows Phones. BlackBerry doet ook nog een beetje mee met anderhalf miljoen verkochte toestellen. De hele wereldmarkt voor smartphones besloeg het afgelopen kwartaal 301,3 miljoen exemplaren. Vorig jaar werden er in hetzelfde kwartaal 240,5 miljoen smartphones verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Timboektoe -

  Ik vind het niet zo verwonderlijk. Wat heeft windows phone met tov de concurrentie? Zoek je flexibiliteit dan kies je Android. Wp is net zo inflexibel als IPhone maar heeft meer apps.

 2. Sander Maassen -

  In mijn ogen is het product WP gewoon prima in orde, maar hoe ze er mee om gaan pakken ze min of meer verkeerd aan, het is voor de gemiddelde fabrikant namelijk niet aantrekkelijk om een WP telefoon te nemen omdat hun niet hun eigen stijl van kunnen maken softwarematig. Dat alle consumenten domweg kiezen voor het populairst in plaats van het meest praktisch is niet de fout van Microsoft.

  1. Quasimodo -

   Dus jij bepaalt in je eentje "Dat alle consumenten domweg kiezen voor het populairst in plaats van het meest praktisch"
   wow man…. wat zijn die miljard consumenten met een Android device in de broekzak dom zeg. Misschien kun jij eens aan ons domme consumenten uitleggen waarom WP zoveel praktischer is dan Android of iOS.

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters