Marktaandeel Windows Phone krimpt

Na jarenlange magere groei, is het marktaandeel van besturingssysteem Windows Phone het afgelopen kwartaal voor het eerst gedaald, en wel met bijna een procent. Van 3,4% in Q2 2013 naar 2,5% in Q2 2014.

Marktaandeel Windows Phone krimpt Microsoft

Dat is een zware domper voor bedenker Microsoft van dit mobiele besturingssysteem, die vooral bekend is dankzij de Nokia Lumia-serie. De dominantie van Android en de iPhone is in de laatste cijfers van IDC zeer duidelijk te zien. Maar liefst 96% van alle verkochte telefoons in het afgelopen kwartaal was een Androidtelefoon of een iPhone.

Android heeft daarbij het leeuwendeel van de markt in handen, met 84,7%. iOS van de iPhone komt daar met 11,7% flink achter, maar komt wel op nummer twee. Gevolgd door Windows Phone op de derde plaats met 2,5% marktaandeel en BlackBerry met 0,5%. Er is nog een categorie ‘overige besturingssystemen’ die op een hoop zijn gegooid, en samen een marktaandeel van 0,6% bereiken.

In verkoopcijfers betekent dit dat er in het tweede kwartaal van dit jaar 255,3 miljoen Androidtelefoons zijn verkocht, 35,2 mijoen iPhones, en 7,4 miljoen Windows Phones. BlackBerry doet ook nog een beetje mee met anderhalf miljoen verkochte toestellen. De hele wereldmarkt voor smartphones besloeg het afgelopen kwartaal 301,3 miljoen exemplaren. Vorig jaar werden er in hetzelfde kwartaal 240,5 miljoen smartphones verkocht.

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters