Marktaandeel Windows Phone krimpt

Na jarenlange magere groei, is het marktaandeel van besturingssysteem Windows Phone het afgelopen kwartaal voor het eerst gedaald, en wel met bijna een procent. Van 3,4% in Q2 2013 naar 2,5% in Q2 2014.

Marktaandeel Windows Phone krimpt Microsoft

Dat is een zware domper voor bedenker Microsoft van dit mobiele besturingssysteem, die vooral bekend is dankzij de Nokia Lumia-serie. De dominantie van Android en de iPhone is in de laatste cijfers van IDC zeer duidelijk te zien. Maar liefst 96% van alle verkochte telefoons in het afgelopen kwartaal was een Androidtelefoon of een iPhone.

Android heeft daarbij het leeuwendeel van de markt in handen, met 84,7%. iOS van de iPhone komt daar met 11,7% flink achter, maar komt wel op nummer twee. Gevolgd door Windows Phone op de derde plaats met 2,5% marktaandeel en BlackBerry met 0,5%. Er is nog een categorie ‘overige besturingssystemen’ die op een hoop zijn gegooid, en samen een marktaandeel van 0,6% bereiken.

In verkoopcijfers betekent dit dat er in het tweede kwartaal van dit jaar 255,3 miljoen Androidtelefoons zijn verkocht, 35,2 mijoen iPhones, en 7,4 miljoen Windows Phones. BlackBerry doet ook nog een beetje mee met anderhalf miljoen verkochte toestellen. De hele wereldmarkt voor smartphones besloeg het afgelopen kwartaal 301,3 miljoen exemplaren. Vorig jaar werden er in hetzelfde kwartaal 240,5 miljoen smartphones verkocht.

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters