Marktaandeel Windows Phone krimpt

Na jarenlange magere groei, is het marktaandeel van besturingssysteem Windows Phone het afgelopen kwartaal voor het eerst gedaald, en wel met bijna een procent. Van 3,4% in Q2 2013 naar 2,5% in Q2 2014.

Marktaandeel Windows Phone krimpt Microsoft

Dat is een zware domper voor bedenker Microsoft van dit mobiele besturingssysteem, die vooral bekend is dankzij de Nokia Lumia-serie. De dominantie van Android en de iPhone is in de laatste cijfers van IDC zeer duidelijk te zien. Maar liefst 96% van alle verkochte telefoons in het afgelopen kwartaal was een Androidtelefoon of een iPhone.

Android heeft daarbij het leeuwendeel van de markt in handen, met 84,7%. iOS van de iPhone komt daar met 11,7% flink achter, maar komt wel op nummer twee. Gevolgd door Windows Phone op de derde plaats met 2,5% marktaandeel en BlackBerry met 0,5%. Er is nog een categorie ‘overige besturingssystemen’ die op een hoop zijn gegooid, en samen een marktaandeel van 0,6% bereiken.

In verkoopcijfers betekent dit dat er in het tweede kwartaal van dit jaar 255,3 miljoen Androidtelefoons zijn verkocht, 35,2 mijoen iPhones, en 7,4 miljoen Windows Phones. BlackBerry doet ook nog een beetje mee met anderhalf miljoen verkochte toestellen. De hele wereldmarkt voor smartphones besloeg het afgelopen kwartaal 301,3 miljoen exemplaren. Vorig jaar werden er in hetzelfde kwartaal 240,5 miljoen smartphones verkocht.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters