Marktaandeel Windows Phone zet groei in

Voor het eerst sinds jaren neemt het marktaandeel van Windows Phone weer toe, aldus Gartner. Microsoft heeft het de laatste jaren ontzettend moeilijk gehad met zijn mobiele besturingssysteem maar lijkt terug op het goede pad te zitten met Windows Phone.

Marktaandeel Windows Phone zet groei in Microsoft

Het marktaandeel van Windows Phone is eind 2012 gestegen tot 3 procent. Eind 2011 was dat nog maar 1,8 procent. Het is wel nog steeds aanzienlijk minder dan de sterke positie die Microsoft ooit had, in 2008 had de producent nog 10 procent van de markt in zijn handen. De stijging heeft Microsoft vooral te danken aan de release van Windows Phone 8 en de lage prijzen van Windows Phone 7.5 toestellen.

Android blijft de sterkste met een marktaandeel van net geen 70 procent. Op de tweede plaats komt iOS met 21 procent van de markt. Symbian en BlackBerry volgen op met respectievelijk 12 en 9 procent van de taart.

Het marktaandeel van Apple is gedaald van 23 naar 20 procent. Onderzoeksbureau Gartner schat het aantal verkochte iPhones op 43,4 miljoen, terwijl Apple zelf 47,8 miljoen geleverde iPhones rapporteerde. Dat is een aanzienlijk verschil tussen het aantal geleverde telefoons en de geschatte verkopen.

Bron: Gartner

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters