‘Microsoft zal als eerste marktwaarde van 1 biljoen hebben’

Microsoft zal het eerste bedrijf zijn dat een marktwaarde heeft van meer dan 1 biljoen dollar. Dat zegt analist Michael Markowski van Equities.com.

Marktwaardes grootste bedrijven

Marktwaarde van MicrosoftApple staat qua wereldwijde marktwaarde al een tijdje op nummer één. De Amerikaanse fabrikant, die deze zomer onder meer de iPhone 7 uitbracht, had op zijn hoogtepunt een waarde van 710 miljard dollar. Inmiddels is dat getal gezakt tot 617 miljard dollar. Alphabet Inc., het bedrijf achter Google staat met een waarde van 548 miljard dollar op nummer twee. Microsoft neemt met ‘slechts’ 492 miljard dollar de derde plek in.

Marktwaarde van Microsoft

Toch verwacht Markowski dat de marktwaarde van Microsoft als eerste de 1 biljoen dollar zal bereiken. Dat heeft volgens de analist te maken met de aard van beide bedrijven. Microsoft is hoofdzakelijk een softwarebedrijf, terwijl Apple vooral hardware produceert. Een softwarebedrijf is namelijk meer schaalbaar dan een hardwarebedrijf. Dat wil zeggen dat Microsoft zijn productie tegen relatief weinig extra kosten kan verhogen.

Ook de aankoop van LinkedIn zou volgens Markowski een goede stap zijn. Volgens hem is de winst uit sociale media namelijk belangrijker voor je marktwaarde dan winst uit andere bronnen. Volgens de analist gaat de race naar een marktwaarde van 1 biljoen dollar straks tussen Microsoft en Alphabet. Markowski verwacht namelijk dat Apple binnen afzienbare tijd geen belangrijke speler meer zal zijn.

Bron: Equities.com via PhoneArena

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters