‘Microsoft zal als eerste marktwaarde van 1 biljoen hebben’

Microsoft zal het eerste bedrijf zijn dat een marktwaarde heeft van meer dan 1 biljoen dollar. Dat zegt analist Michael Markowski van Equities.com.

Marktwaardes grootste bedrijven

Marktwaarde van MicrosoftApple staat qua wereldwijde marktwaarde al een tijdje op nummer één. De Amerikaanse fabrikant, die deze zomer onder meer de iPhone 7 uitbracht, had op zijn hoogtepunt een waarde van 710 miljard dollar. Inmiddels is dat getal gezakt tot 617 miljard dollar. Alphabet Inc., het bedrijf achter Google staat met een waarde van 548 miljard dollar op nummer twee. Microsoft neemt met ‘slechts’ 492 miljard dollar de derde plek in.

Marktwaarde van Microsoft

Toch verwacht Markowski dat de marktwaarde van Microsoft als eerste de 1 biljoen dollar zal bereiken. Dat heeft volgens de analist te maken met de aard van beide bedrijven. Microsoft is hoofdzakelijk een softwarebedrijf, terwijl Apple vooral hardware produceert. Een softwarebedrijf is namelijk meer schaalbaar dan een hardwarebedrijf. Dat wil zeggen dat Microsoft zijn productie tegen relatief weinig extra kosten kan verhogen.

Ook de aankoop van LinkedIn zou volgens Markowski een goede stap zijn. Volgens hem is de winst uit sociale media namelijk belangrijker voor je marktwaarde dan winst uit andere bronnen. Volgens de analist gaat de race naar een marktwaarde van 1 biljoen dollar straks tussen Microsoft en Alphabet. Markowski verwacht namelijk dat Apple binnen afzienbare tijd geen belangrijke speler meer zal zijn.

Bron: Equities.com via PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters