Marvell werkt aan mobiele triple-core processor – Update

Marvell heeft bekend gemaakt een nieuwe chip voor telefoons uit te bregen met een tripple-core processor erin. Deze processor zou, vreemd genoeg, zuiniger zijn en heeft natuurlijk meer kracht dan een single- of dual-core processor.

Marvell logo

Dual-core processoren zijn erg zeldzaam in telefoons op het moment en de meeste high-end smartphones moeten het nu doen met een single-core 1GHz-processor, meestal de Qualcomm Snapdragon QSD8250 of de Samsung-Intrinsity Hummingbird. Nieuwe high-tech processors zijn wel onderweg naar de markt, waaronder bijvoorbeeld een 1,5GHz Snapdragon-exemplaar, een Dual-core Snapdragon en de bekende Nvidia Tegra 2. Marvell denkt een nog betere oplossing te hebben met een tripple-core processor voor smartphones.

De chip krijgt als naam Armada 628 en zou al praktijktesten ondergaan op het moment. Men verwacht dan ook dat de Armada 628 al in 2011 in smartphones terecht zou kunnen komen. Het voordeel van de drie kernen is dat er twee kernen optimaal gebruikt kunnen worden door een derde die als een soort supervisor werkt en er dus voor zorgt dat het werk goed verdeeld wordt. Ook zou de processor zuiniger moeten zijn, hoewel dat vrij onlogisch klinkt. Een aanbevolen kloksnelheid van de chip is nog niet bekend.

Update 23/09/2010

Inmiddels is de chip echt officieel volgens electronista. Specificaties omvatten de mogelijkheid om 1080p 3D-video’s af te spelen of twee gewone 1080p video’s tegelijk. De CPU is geklokt op 1,5GHz en is geschikt voor BlackBerry-, Android- en Windows Phone-devices.

Marvell Armada 628 

Bron: Ubergizmo

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters