Maximum tarieven voor bellen in het buitenland een feit

De Europese Unie heeft besloten om de maximum tarieven voor in het buitenland versneld in te voeren. Consumentenbonden juichen dit besluit vanuit allerlei landen toe.

Het was jaren een gevecht geweest: consumenten betaalde velen euro`s te veel als ze op vakantie gingen en hun mobieltje gebruikte om mee te bellen. Echter pas een jaar geleden begon de EU dit feit ook in te zien en besloot toen het aan perken te leggen. Er moesten maximum tarieven komen voor de gehele EU waarin de consument en de providers zich in konden vinden. Providers maakte op deze gesprekken soms wel marges tot 50% en meer, echter zag iedereen in dat dit feestje niet lang kon doorgaan. De marges worden nu omlaag gebracht naar ongeveer 20 à 15% per minuut.

De nieuwe tarieven zullen echter in augustus pas ingaan waardoor er in het hoogseizoen nog even moet worden afgezien door consumenten. Echter is het veelbelovend dat dit de laatste zomer zal zijn van de ellen hoge facturen. Het maximum tarief voor roaming gaat 60 cent per minuut bedragen. Nog niet weinig, en niet helemaal waar de Nederlandse vertegenwoordiger, Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken op gehoopt had. Deze is echter tevreden met het bereikte compromis, waardoor de rekening voor de meeste gebruikers minimaal halveert.

In de jaren die hierop moeten volgen zullen waarschijnlijk ook de prijzen van mobiel internet worden aangepast en van sms en mms. T-Mobile Nederland heeft al bekend gemaakt dat ze vanaf volgende maand verlaagde tarieven zullen aanbieden en misschien zullen andere providers ook sneller volgen dan gepland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters