Maximum tarieven voor bellen in het buitenland een feit

De Europese Unie heeft besloten om de maximum tarieven voor in het buitenland versneld in te voeren. Consumentenbonden juichen dit besluit vanuit allerlei landen toe.

Het was jaren een gevecht geweest: consumenten betaalde velen euro`s te veel als ze op vakantie gingen en hun mobieltje gebruikte om mee te bellen. Echter pas een jaar geleden begon de EU dit feit ook in te zien en besloot toen het aan perken te leggen. Er moesten maximum tarieven komen voor de gehele EU waarin de consument en de providers zich in konden vinden. Providers maakte op deze gesprekken soms wel marges tot 50% en meer, echter zag iedereen in dat dit feestje niet lang kon doorgaan. De marges worden nu omlaag gebracht naar ongeveer 20 à 15% per minuut.

De nieuwe tarieven zullen echter in augustus pas ingaan waardoor er in het hoogseizoen nog even moet worden afgezien door consumenten. Echter is het veelbelovend dat dit de laatste zomer zal zijn van de ellen hoge facturen. Het maximum tarief voor roaming gaat 60 cent per minuut bedragen. Nog niet weinig, en niet helemaal waar de Nederlandse vertegenwoordiger, Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken op gehoopt had. Deze is echter tevreden met het bereikte compromis, waardoor de rekening voor de meeste gebruikers minimaal halveert.

In de jaren die hierop moeten volgen zullen waarschijnlijk ook de prijzen van mobiel internet worden aangepast en van sms en mms. T-Mobile Nederland heeft al bekend gemaakt dat ze vanaf volgende maand verlaagde tarieven zullen aanbieden en misschien zullen andere providers ook sneller volgen dan gepland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters